Om du trodde att babyservetter bara var till för barnrumpor titta hit! 14 knep som alla bör känna till

Alla som har eller har haft småbarn vet att babyservetter kan vara räddningen när du är inte är hemma och måste byta blöja.

De kan även användas till kletiga händer på smutsiga barn, men visste du att de är mycket effektiva en hel del andra saker också?

Har du slutat köpa babyservetter för att barnen blivit stora? Nästa gång du är i affären kan jag garantera dig att du kommer köpa hem minst ett paket!

Pixabay

1. Hjälper dig behålla sanden på stranden

Att vara på stranden brukar vara ett uppskattat inslag på semestern, men visst är det irriterande att hitta sand hemma i månader efteråt? Torka enkelt bort oönskad sand med en babyservett och slipp dra med all sand hem.

2. Tar bort oönskade märken från kritor

Har din lilla gullunge fått tag i en krita och börjat rita vackra teckningar på oönskade ställen? Inga problem, torka bara av med servetten och mattan eller väggen blir som ny.

3. Hjälper vid täppt näsa

Om du är förkyld och snutit dig massor är det lätt att man blir lite röd och irriterad kring näsan. Om du istället snyter dig i en babyservett slipper du irritationen, dessutom kommer det att lukta gott.

Flickr/KenBosma

4. Motverkar frissigt hår

Har du svårt att få kontroll över ditt bångstyriga hår? Ta hjälp an en babyservett och ditt hår kommer inte bara ligga på plats utan dessutom få fin lyster.

5. Mot värmeslag

Förvara ett paket babyservetter i kylen, och du kan kyla det dig och dessutom bli av med svettpärlor

6. Tar bort kaffefläckar från tyg

Babyservetter är perfekta att använda om du spillt kaffe på dig själv eller en duk. Testa själv och se hur babyservetten verkligen kan göra underverk!

WikimediaCommons/Th145

7. Deodorantfläckar

Något som stör mig enormt mycket är när man är nyduschad, tagit på sig deodorant, satt på sig en ren tröja, och så är de där, deodorantfläckarna som täcker båda sidorna av tröjan. Aldrig mer, fläckarna försvinner på nolltid om du använder en babyservett.

8. Ta bort fläckar från brun utan sol

Om du någon gång använt brun utan sol, har du kanske också upplevt att man kan bli lite fläckig efteråt, något du helst inte vill slippa. Torka det drabbade området med en babyservett så slipper du bli avslöjad att brännan är fejk skriver Organization Junkie.

9. Tar bort hårfärgsfläckar från huden

Att färga håret hemma är mycket billigare än att göra det på salong, men om du är ovan är det lätt att få färg på huden som kan vara svår att få bort.

Även här är babyservetten din räddare i nöden.

WikimediaCommons

10. Ger skinande växter

Att ha växter hemma är både vackert och rogivande, men det är inte så snyggt om de är fulla av damm. Torka av bladen med en babyservett så ser plantan grön och skinande ut igen, skriver Expert Home Tips.

11. Rengör skinnmöbler

Babyservetter är som gjorda för att underhålla och torka av smutsiga skinnmöbler. Torka bara det drabbade området och din möbel blir som ny.

12. Torka ur smutsig soptunna

Ingen gillar lukten av sopor, men ibland dröjer sig lukten kvar trots at du precis bytt soppåse. Det kan bero på att påsen innan läkt i hållaren. Torka ur hinken eller det du använder för att hålla påsen på plats och du kommer genast att bli av med stanken.

13. Putsa skor

Har du ingen skokräm hemma? Även här kan du plocka fram babyservetterna så är problemet ur världen.

14. Lindra smärta vid hemorrojder

Har du någon gång haft hemorrojder vet du att det inte alls är speciellt skönt, men även här kan en babyservett vara lösningen, doppa servetten i lite Witch Hazel Water och badda det drabbade området, du kommer förvånas över hur bra det hjälper skriver Organization Junkie.

Flickr/Alex-501

Tyckte du också att dessa fiffiga knep lät användbara?

Dela då gärna artikeln med dina vänner på Facebook, de kommer garanterat att tacka dig efteråt!