Pappan förvandlar trädgården i hemlighet och får ny kraft att bekämpa cancern.

När Darius fyllde 40 år fick han det värsta beskedet en människa kan få: han hade drabbats av cancer. Nyligen hade han dessutom förlorat både jobb och pengar – och efter att tidigare ha haft en lycklig tillvaro som familjefar med fru och två barn kunde Darius nu känna hur livsgnistan var på väg att försvinna.

Men pappan ville gärna göra något speciellt för sin familj – och i hemlighet började han fila på en plan för trädgården, en plan som också skulle ge honom ny kraft att bekämpa sin sjukdom.

Baksidan på trädgården hade länge haft ett ganska deprimerande utseende – och därför ville Darius nu ta chansen att bygga en stor lekplats till sina barn och en plats där hans fru kunde träna.

Bildkälla: Youtube

Efter att ha sökt runt på nätet och byggt en liten modell hade han klart för sig hur hela projektet skulle ta form. Eftersom det skulle bli en överraskning till frun så bjöd han henne på en resa till New York så att hon skulle försvinna ur hemmet – och direkt när hon hade åkt iväg till flygplatsen satte han igång, ivrigt påhejad av sina döttrar.

Bildkälla: Youtube

Allt gjordes med små medel. Darius hade önskat sig material av familj och vänner när han fyllde år – och tillsammans med övergivet material från vännernas arbetsplatser kunde han samla ihop tillräckligt mycket för att inte behöva lägga en förmögenhet på projektet.

Bildkälla: Youtube

Till slut var det äntligen klart. Trädgården hade genomgått en total förvandling – och samtidigt som överraskningen blev en total succé hos familjen upplevde Darius också hur han, genom att hålla på i trädgården, kunde se ljusare på livet och orka kämpa på mot sjukdomen.

”Barnen älskar sitt nya ställe. Min fru älskar vår trädgård. Och jag känner mig märkligt tillfredsställd. Det kändes bra att bygga detta. Det gav mig en slags ny fart för att hålla igång. Att fullfölja mina drömmar och ta kampen”, skriver han på sin blogg.

Titta på det här klippet för att se den makalösa förvandlingen av familjens trädgård:

Ett makalöst bygge – och en lika inspirerande historia. Dela gärna vidare till dina vänner!