Problem med sömn och stress? Gör detta i 10 minuter och du känner dig genast utvilad

Alla kan vi nog känna igen oss i att under vissa perioder i livet är det extra kämpigt med sömnen.

Ett så stort problem att det ibland kan vara svårt att hålla ögonen öppna på jobbet. Men med ett enkelt knep ska detta försvinna, enligt ny studie.

Du gäspar och försöker nästan hitta en ursäkt att gå på toaletten på jobbet, bara för att få några minuters vilande för ögonen.

Det är frustrerande speciellt när du alltid vill vara på topp.

Nu har ett par forskare från Oregons universitet tagit fram en ny metod som ska hjälpa dig att känna dig pigg igen – på bara 10 minuter.

Experter från Universitet menar att tio minuter med mindfulness övningar kan göra underverk.

Mindfulness går ut på att slappna av och fokusera bara på en tanke eller känsla. Dessa avslappningsövningar har blivit alltmer populära de senaste åren och bara genom att göra 10 minuter per dag, menar forskare att du upplever det som om du sovit 44 minuter, det skriver brittiska Mirror.

Forskare: ”En lättnad i brist på sömn”

Studien visade hur sömn och mindfulness går hand i hand genom att de faktorerna kompenserar varandra. När sömnen brister kompenserar mindfulness det genom att göra dig mer effektiv, menar forskare.

– Du kan inte ersätta sömn med mindfulness övningar, men de kan hjälpa dig kompensera och ge dig en lättnad i brist på sömn, säger forskaren Charles Munieks till sajten.

Bara genom att göra övningarna 70 minuter varje vecka, det vill säga tio minuter om dagen upplever hjärnan det som om du sovit 44 minuter extra.

Wow detta måste jag testa! Detta kan verkligen bli min räddning!

”As little as 70 minutes a week, or 10 minutes a day, of mindfulness practice may have the same benefits as an extra 44 minutes of sleep a night.”