Rengör dina bihålor på bara några sekunder – med enkla knepet

Bihåleinflammation kan vara oerhört smärtsamt och eländigt att ta itu med.

Det främsta besväret man får när bihålorna inflammeras är värk i kinderna eller pannan, det brukar påminna om huvudvärk. 

Näsan är också täppt och snuvan väldigt illaluktande.

Men i stället för att rota i medicinskåpet nästa gång du eller någon närstående får en bihåleinflammation, prova en av dessa tre men effektiva och helt naturliga lösningar.

Wikipedia

Bihålorna är håligheter i ansiktsskelettet som kan bli inflammerade, vanligast är att det sker i samband med förkylning. Då svullnar slemhinnorna i bihållorna, på samma sätt som när du blir täppt i näsan. 

Bihålleinflammaton är en vanlig sjukdom, men det är bara i sällsynta fall som det blir så allvarligt att man kan behöva vård på sjukhus, enligt Vårdguiden

Det kan dock vara värt att prova några knep för att lindra eller bli av med symptomen – och det är väldigt enkelt. 

Teknik A: Massera ögonbrynen

Om du har värk i bihålorna kan du prova denna enkla teknik för omedelbar lättnad. 

Luta ansiktet framåt och vila huvudet i händerna (med armbågarna på en plan yta). Därfter masserar du dig själv vid ögonbrynen, med fingrarna. 

När du känner att värken ”byter plats”, kan du flytta fingrarna därefter, i cirkelrörelser. 

Teknik B: Mini-Massage

En liten massage skadar aldrig, men en riktad akupunktmassage kan göra underverk för en täppt näsa. 

Genom att trycka upprepade gånger mot skåran på din nyckelben med ett fast finger, kan du stimulera blodflödet i kroppen och slemhinnorna. 

Ett annat tips är att forma fingerna i en ”V”-form, för att sedan massera halsen på sidorna. Detta kan hjälpa kroppen till att transportera bort lymfvätska och rensa bihålorna.

Kolla in demonstrationen nedan, så förstår du hur man gör:

Teknik C: Använd tungan

Tryck tummen mot översta delen av näsan och tryck upp tungan i gommen, så hårt du kan. 

Håll i detta i 15-20 sekunder och känn hur trycket i bihålorna släpper. 

Så istället för att ta massa mediciner som påverkar kroppen på massa olika sätt, prova gärna någon av dessa metoder. Och det värsta som kan hända är att du får en skön massage och får igång blodflödet i kroppen. 

Dela gärna vidare tipsen på Facebook med alla du känner om du vill hjälpa någon som har problem med bihåleinflammationer!