Så bra mår din kropp om du skulle äta 1 äpple om dagen

Frukter vet vi är bra för oss. Men exakt hur bra de kan vara och hur kroppen faktiskt påverkas, det är kanske inte alla som har koll på.

Äpplet är ett sådant exempel. Det är en av våra vanligaste frukter att ha hemma, och förutom att de är supergoda har de en hel del nyttigheter i sig.

Ett äpple om dagen håller doktorn borta, är ett ordspråk som vi ibland kan höra.

Och det kan faktiskt vara sant.

Äpplen innehåller mycket goda ämnen som är bra för dig och din kropp.

– Precis som de flesta av våra frukter innehåller äpplen kostfiber. Dessa gör att magen håller igång på ett bra sätt och vid ett högt intag av fiber från frukt och grönt kan också ha gynnsamma effekter på våra kolesterolnivåer, säger dietisten Elin Karnstedt till Newsner.

En annan stor fördel med äpplen är att de också innehåller rikt på C-vitamin.

– C-vitamin fungerar bland annat som en antioxidant och är även positivt då det hjälper kroppen tillgodogöra sig järn i kosten, säger Elin Karnstedt.

Äta äpple
Det finns flera hälsofördelar med att äta äpple. Foto: Pixabay

Här är några andra fördelar med att äta äpple:

1.Äpplen innehåller fytokemikalier – naturliga substanser som har en antioxidativ effekt. Det innebär att det skyddar kroppen från påverkan av fria radikaler. De håller dina celler friska och minskar dessutom risken för hjärt- och kärlsjukdomar såväl som cancer.

2. Äpplen har en vätskedrivande effekt, vilket är bra för att uppmuntra elimineringen av kvarhållna vätskor och uppsvälldhet. Personer med inflammatoriska åkommor, såsom hypertoni, rekommenderas att äta äpplen.

3. Äpplen är bra för din tandhälsa. Eftersom du producerar saliv när du tuggar på äpplen kontrollerar konsumtionen bakterietillväxt som kan leda till hål.

Äta äpple
Äpplen håller dig inte bara frisk utan minskar även risken för hjärtsjukdomar. Foto: Shutterstock

4. Äpplen är också bra om du vill gå ner i vikt. Regelbunden konsumtion gör att suget efter mat blir mindre med tiden och det hjälper till att kontrollera ditt kaloriintag. Vidare ger äpplen näring åt de goda bakterierna i din grovtarm och stödjer snabb förbränning.

5. Din hy håller sig ung. Extern applicering som en mask såväl som att äta äpplen hjälper till att minimera oxideringsskada på cellerna, vilket är den huvudsakliga faktorn i för tidigt åldrande. Mineralerna förbättrar blodets syresättning, vilket är nyckeln till rensande och förnyande processer.

Källa: Steg för hälsa

Wow detta hade jag ingen aning om. Jag kommer definitivt äta mer äpple efter detta! Sprid gärna artikeln vidare för att sprida denna fantastiska kunskap vidare!