Så enkelt förvandlar du ett gammalt bildäck till en tjusig blomkruka

Vi har väntat och väntat – men nu känns det äntligen som att vintern har knallat ut genom dörren och att våren är på god väg. Och alla vi trädgårdsälskare vet så klart vad det betyder: äntligen kan vi ge oss ut till rabatter, gräsmattor eller koloniområden och börja pyssla för fulla muggar!

Till varje vår brukar jag ta med mig ett par nya idéer som kan vara festliga att prova i trädgården – och nu har jag precis ramlat över en charmig liten idé som kan förgylla grönskan lite extra.

Eller vad sägs om det här: en blomkruka gjort av ett gammalt bildäck! Ja, du läste rätt, och bäst av allt är att det både är billigt och relativt enkelt att göra.

Följ med i instruktionerna och tveka inte att sprida knepet vidare till någon annan vän där ute som skulle uppskatta detta!

Du behöver:
Bildäck
Krita
Kniv
Färg

1. Rulla fram ett gammalt bildäck och ta fram en krita. Markera ut linjer så som du vill att kanterna på blomkrukan ska se ut.

Bildkälla: Youtube

2. Ta fram en vass kniv och skär efter de mönster du gjort på däcket. Det här kan ta lite tid så ha tålamod – och du, tänk på att vara försiktig med kniven så du inte råkar skada dig!

Bildkälla: Youtube

3. Vänd nu däcket ut-och-in. Detta är lättare sagt än gjort så ta gärna hjälp av någon vän.

Bildkälla: Youtube

4. Finjustera bildäckets kanter med kniven…

Bildkälla: Youtube

5. … och du har snart något i den här stilen.

Bildkälla: Youtube

6. Avsluta med att måla däcket i någon härlig färg.

Bildkälla: Youtube

7. Klart! En hemmagjord kruka så här när våren står för dörren.

Bildkälla: Youtube

Här är några andra läckra exempel på hur slutresultatet kan se ut:

Bildkälla: Facebook

Härliga färger!

Bildkälla: Facebook

Kreativt!

Bildkälla: Facebook

Titta gärna på den här videon för att se instruktionerna en gång till:

Det här hamnar definitivt på min att-göra-lista i vår. Dela gärna vidare om du också tycker att det var ett tjusigt knep!