Så enkelt rensar du avloppet – med 3 ingredienser från skafferiet

Alla har vi varit med om det: att det plötsligt blivit totalstopp i avloppet så att vattnet inte kunnat rinna ner så som det ska.

En första tanke för att lösa problemet är många gånger att ge sig iväg till närmaste affär och kasta pengar på dyr avloppsrengöring – men det finns faktiskt en metod som både är lättare, billigare och undviker skadliga kemikalier.

Jag talar givetvis om det klassiska gamla husmorsknepet med bakpulver, salt och lite vinäger. Det låter kanske inte särskilt effektivt och själv brukade jag bara skaka på huvudet när mormor tjatade om det – men så fort jag testade själv insåg jag att hon visste exakt vad hon gjorde… för det här gör verkligen underverk för avloppen!

Du kanske har hört talas om tricket innan, kanske inte, men oavsett vilket tror jag att det finns många unga där ute som skulle ha användning för det. Därför får du gärna sprida vidare husmorsknepet till alla dina vänner!

Du behöver:

3 dl bakpulver

1,5 dl salt

Varm vinäger

Varmt vatten

Så här gör du:

1. Blanda ihop bakpulver och salt. Rör om ordentligt.

2. Häll ner blandningen i det tilltäppta avloppet. För att se till så allt kommer ner så kan du förslagsvis använda en tratt.

3. Häll nu ner den varma vinägern.

4. Avsluta med varmt vatten.

5. Det kommer nu uppstå en kemisk reaktion – som löser upp stoppet så vattnet rinner bättre i avloppet igen. Briljant!

Kolla in den här videon för att se instruktionerna:

Smart, enkelt och effektivt. Tveka inte att dela vidare så fler kan testa detta knep istället för att hälla skadliga kemikalier i avloppet!