Så gör du egen giftfri deodorant med bara 3 ingredienser

Jag har många gånger hört att deodoranter kan vara farliga och cancerframkallande. Om det är sant vet jag inte – vissa menar att det bara är bluff och båg medan andra säger att aluminiumet som finns i de flesta deodoranter är skadligt för kroppen.

Det man däremot vet säkert är att det är aluminiumet som skapar så kallade ”deofläckar” på kläder och att det dessutom inte det är speciellt bra för miljön. Konserveringsmedel och doftämnen är dessutom i många fall klassade som allergiframkallande eller miljöfarliga.

Som tur är finns det naturliga alternativ för den som inte vill använda vanliga deodoranter. Man kan nämligen göra sin egen deo – med tre enkla ingredienser.

Det här ska jag garanterat testa!

Du behöver: 

– 2 teskedar bakpulver

– 2 teskedar maizenamjöl

– 3 teskedar kokosfett

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och värm dem sedan på spisen i bara någon minut, så att kokosfettet smälter och du kan blanda det till en smet. 

Häll upp blandningen i en lufttät burk.

Klart!

Smörj armhålorna med blandningen varje morgon och du kommer bli förvånad över hur bra det fungerar.

Men hur fungerar det egentligen?

Kokosfettet gör huden mjuk och bevarar fukten. Bakpulvret motverkar bakterietillväxten och minskar på så vis lukt. Maizenamjölet absorberar både lukt och vatten, och ger deodoranten en torrare känsla.

Här nedan kan du se en film om hur man gör sin egna deo:

Jag ska garanterat testa det här! Jag är själv lite skeptiskt till deodoranter som man köper i affären och dessutom älskar jag doften av kokosfett. Alla ingredienserna är relativt billiga att köpa så man sparar dessutom en slant på det här knepet!

Dela gärna vidare om du känner någon som du tror skulle vilja testa det här!

Publicerad av Newsner Knep