Så kan blodtypen avslöja hemligheter om din personlighet

Alla har vi våra egna personlighetsdrag som formar vår vardag och våra liv. Någon är blyg medan en annan är utåtriktad, någon vill ha ordning och reda medan en annan tar livet med en klackspark och någon gillar lugn och ro medan en annan vill ha buller och bång.

Det är olikheterna som gör oss intressanta – och varifrån vi har ärvt dessa egenskaper är något som människor har forskat kring i tusentals år.

En fascinerande teori kommer från 1920-talets Japan och Takeji Furukawa. Han menade att en människas blodtyp kunde avslöja dennes personlighet – och ungefär 50 år senare, i slutet av 1970-talet, fick idéerna nytt uppsving genom journalisten Masahiko Nomi som skrev flera böcker om ämnet. Än i dag står sig teorin stark i Japan och påverkar det vardagliga livet, inte minst när det gäller dejting.

Om det stämmer eller inte får så klart alla avgöra på egen hand – men för egen del tyckte jag faktiskt att flera personlighetsdrag stämde överens med den blodgrupp jag tillhör. Så kolla själv och se vad vetenskapen har att säga om dig!

Blodgrupp A

Om du hör till blodgrupp A, positiv eller negativ spelar ingen roll, så är du enligt den här japanska vetenskapen en ordningsam person.

Du är noggrann och metodisk, planerar och trivs med ordning och reda – samtidigt som du är ansvarstagande, tålmodig och känslosam.

Blodgrupp B

Du gör det som faller dig in. Du är passionerad, aktiv, kreativ och optimistisk – och du gillar att gå din egen väg.

Du är också utåtriktad och trivs allra bäst när du har många människor runt omkring dig.

Bildkälla: Shutterstock

Blodgrupp AB

Du är kontrollerad och intelligent. Du anpassar dig lätt, älskar att lära dig och klarar av att ha många bollar i luften – men du bryr dig inte så mycket om att tävla eller gå före andra, utan siktar framförallt mot att nå dina egna mål och drömmar.

Du observerar gärna omgivningen och behöver mycket tid för dig själv.

Blodgrupp 0

Precis som en person från blodgrupp AB så är du målorienterad och ambitiös – men du är mer tävlingsinriktad och för dig handlar det mer om att vinna eller förlora.

Du är självsäker, beslutsam och en bra ledare – och du gör ditt yttersta för att hjälpa andra.

Visst är det spännande att din blodtyp kan avslöja saker om din personlighet? För egen del måste jag säga att flera punkter faktiskt var kusligt träffsäkra. Dela gärna vidare så fler får chansen att testa och se om det stämmer!