Så enkelt gör du bilbanor barnen kan leka med i trädgården.

När våren är här åker trädgårdshandskarna fram, tillsammans med alla krukor och växter. Men det kan vara roligt att göra något i trädgården som inte bara är till för att äta eller för det egna ögat. Något som är till mer för barnen. Här har en pappa grävt upp några roliga hål runt om i trädgården. Men titta vad han sedan fyller hålen med! Det här gör trädgården roligare för alla små barn som kan leka med bilar på dessa banor. Då är det inte särskilt svårt att få ut dem i solen från datorn eller surfplattan 🙂 Det här är relativt enkelt att göra själv och är lätt för barnen att uppskatta.  

Ett enkelt sätt att bygga bilbanor i trädgården är att gräva upp en bana och sedan lägga ut stenblock i banan. Därefter är det bara att dekorera enligt smak och fantasi. Rita linjer, plantera små växter i dikena intill vägen, lägg ut stenar och kottar för en levande miljö.

Bildkälla

track-11-850x637

Barnen kommer att älska dessa banor! Och som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser.

Bildkälla

Race-Car-Track-4-1

Race-Car-Track-6-1

Sand kan vara användbart i detta gör det själv-projekt. Här får leksakslastbilarna en öppen yta för att hämta och lämna last eller kanske för att sladda lite?

Bildkälla

Race-Car-Track-3-1

Eller varför inte låta bilarna tävla nerför en brant backe gjord av skumgummi?

Bildkälla

Race-Car-Track-5

Det är bara att sätta i gång, så barnen har något att sysselsätta sig med i sommar. Kanske har de själva önskemål om hur banorna ska se ut?

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna