Så gör du ett läckert armband med hjälp av vanliga säkerhetsnålar.

Vackra smycken kan man aldrig ha för många av: alla örhängen, halsband eller armband har sina egna små detaljer och finesser som gör att de passar olika bra till olika situationer. Och varje smycke har också en egen historia som gör det unikt. Något har du kanske fått i gåva, ett annat har du köpt i affären – och någon gång kanske du har tillverkat smycket själv. För med lite fantasi och tid är det faktiskt inte så svårt att skapa en alldeles egen accessoar. Det här knepet visar hur du kan göra ett armband med hjälp av säkerhetsnålar, pärlor och gummiband – och samtidigt som det är ett roligt pyssel med familjen så ger det också ett vackert slutresultat. Spana in detta!    

Du behöver:
Säkerhetsnålar (hur många som krävs beror på din handleds omkrets)
Små pärlor
Gummiband

1. Börja med att trä pärlor på en säkerhetsnål. Den här kvinnan har använt 14 pärlor för varje enskild säkerhetsnål, och totalt 90 säkerhetsnålar för att det ska passa bra runt handleden.

armband1

2. När du har satt på tillräckligt med pärlor så stänger du igen säkerhetsnålen försiktigt. Använd gärna olika färger på pärlorna efter eget tycke och smak.

armband2

3. Lägg ut nålen på bordet och fortsätt med nästa. När den nålen är klar så lägger du den med överkanten åt andra hållet, och så fortsätter du likadant med överkanterna åt vartannat håll tills du har gjort klart alla nålar.

armband3

4. Ta fram två gummiband och gör en knut i änden av varje del så att säkerhetsnålarna inte kan åka av.

armband4

5. Lägg gummibanden bredvid varandra och trä på en säkerhetsnål så att dina snören går genom ett varsitt hål av nålen.

armband5

6. Fortsätt med varje nål, en efter en, åt vartannat håll precis så som du la ut dem på bordet.

armband6

7. När du är klar knyter du ihop ändarna av det ena bandet, och sedan likadant med det andra. Se till att trycka ihop nålarna ordentligt.

armband7

8. Klipp av utskjutande ändarna…

armband8

9. … och du är klar!

armband9

Kolla gärna in den här videon också:

Om du tycker att detta var ett läckert och smart knep så får du gärna dela det vidare till dina vänner så de också får chansen att prova!