Så gör du färskpressad juice med hjälp av 2 pet-flaskor. Genialt!

Färskpressad juice är ett utmärkt sätt att starta dagen: det är gott och ger samtidigt en fin vitaminkick. När vi nu går mot sommaren kan jag dessutom tycka att det är extra härligt eftersom det är så svalkande att ta ett glas på morgonkvisten. Tyvärr har jag dock varken tillgång till mixer, råsaftcentrifug eller juicepress där hemma – och därför slutar det ofta med köpta förpackningar juice till frukosten. Fram tills nu. Faktum är att det med en busenkel metod går att göra en helt egen juicepress – och det behövs knappt något material överhuvudtaget! Succétillbehöret är vanliga pet-flaskor, och med tanke på hur botten av en flaska är formad så känns det plötsligt så självklart att den gör sig utmärkt för att pressa frukter. Nu behövs bara ett par apelsiner och så kan varje morgon starta på allra bästa sätt!    

Du behöver:
50 cl pet-flaska
1,5 l pet-flaska
Kniv
Grillspett
Glas
1 apelsin

1. Rada upp pet-flaskorna bredvid varandra. Notera vart den mindre flaskan slutar och gå upp ytterligare 1-2 centimeter. Skär av toppen på den större flaskan med en kniv.

juice1
juice1.1

2. Skruva av korkarna och placera den mindre flaskan inuti den större.

juice2

3. Tryck ett grillspett genom de två flaskorna.

juice3

4. Sätt ner flaskorna i ett högt glas och skär en apelsin i två delar.

juice4

5. Börja pressa apelsinen…

juice5

6. … och snart har du ett glas färskpressad apelsinjuice redo att avnjutas! Enkelt och gott 🙂

juice5.1
juice6

Kolla in den här videon för ytterligare instruktioner:

Dela gärna vidare det här smarta knepet till alla dina vänner som skulle älska ett glas färskpressad juice på morgonkvisten!