Så gör du ljushållare av dina gamla bestick.

Många köksredskap och tillbehör är som färskvaror. Det behöver bytas ut med jämna mellanrum för att det ska kännas fräscht. Bestick är inte ett undantag. Nu idag finns det så många olika sorters fina bestick, så att slänga ut de gamla är ingen större sorg. Men att slänga saker som egentligen inte är trasigt känns rätt onödigt i sig. Så då fick mina gamla bestick ett nytt användningsområde – ljushållare.

Det du behöver för att göra dessa ljushållare är egentligen bara gamla bestick, tång och en limpistol (finns att köpa hos Hobbyaffär).

w1

Börja med att böja besticken vid början av skaftet.

w2
w3
w4

Mät ut ungefär vart besticken ska fästas och placera lite lim där.

w5

w6

Gör sedan samma sak med de återstående besticken.

w7
w8
w9
w10
w11

Och svårare än så var det inte att göra sig ett par unika ljusstakar!

w12

Kom bara ihåg att placera dessa på ett värmetåligt underlag som ev tål stearin ifall det skulle rinna och självklart – lämna aldrig ett tänt ljus obevakat!

w13
w1414

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.