Så här enkelt kan du göra en egen, söt liten sminkväska utan att ens behöva sy.

Jag har alltid varit svag för hemmagjorda prylar och accessoarer. Det blir billigare än i affären, det är roligt att få vara lite kreativ och det är alltid härligt att ha något som man vet att ingen annan har. De allra bästa gör-det-själv-idéerna är enligt mig de som inte kräver särskilt mycket ansträngning men som ger ett riktigt läckert slutresultat. Så när jag hittade det här knepet kände jag mig bara tvungen att dela det med er: du kan nämligen göra dina egna små handväskor, pennskrin eller sminkväskor – utan att ens behöva sy! Allt som behövs är lite tyg, lim och ett blixtlås och jag tycker att det är en utmärkt liten idé att sätta igång med vare sig om det är till dig själv eller till barnen. Eftersom det är så enkelt är det dessutom ett klockrent pyssel att göra tillsammans med hela familjen. Kolla bara in detta!

Du behöver:
Möbeltyg
Textillim
Blixtlås

1. Ta fram ett tyg i vackra mönster. Om du ska göra en sminkväska, som den här tjejen gör, så klipper du ut tyget så det blir 38 centimeter brett och 25 centimeter högt. Använd gärna möbeltyg – det är lite tjockare.

sminkvaska1

2. Lägg blixtlåset i mitten av det upp- och nedvända tyget. Limma på vardera sida av dragkedjan med textillim.

sminkvaska2

3. Vik över varje sida av tyget och tryck försiktigt fast det mot limmet. Låt torka i ungefär en timme innan du går vidare.

sminkvaska3

4. När limmet har torkat så drar du ner blixtlåset för att se så att det har fastnat ordentligt. Vänd sedan tyget ut- och in.

sminkvaska4

5. Limma på insidan av kanterna, som bilden nedan visar, och vik in lite grann för att säkerställa att det blir hållbart. Låt torka i ungefär en timme till.

sminkvaska5

6. Vänd tillbaka till rätt sida och låt torka i ett dygn innan du använder väskan, så att du kan vara säker på att limmet håller.

sminkvaska6

7. Klart! Så läckert!

sminkvaska7.1

sminkvaska7.2

Kolla på den här videon om du vill ha ytterligare instruktioner:

Jag tycker att det här var riktigt gulligt och det är både ett roligt pyssel samt en perfekt accessoar att bära med sig. Dela gärna vidare om du har någon vän som skulle tycka om detta!