Så här enkelt testar du om batteriet är tomt eller fullt på bara en sekund.

När batteriet tar slut i fjärrkontrollen eller klockan är det lätt att bara lägga det ifrån sig – och det dröjer inte länge innan det finns en hög av batterier där man inte har någon aning om vilka som har full kräm och vilka som är totalt urladdade. Så när det väl är dags att byta batteri kan det vara ganska frustrerande att behöva testa sig fram, batteri efter batteri, utan någon som helst framgång. Det är en jäkla massa pillande, det tar tid att byta hela tiden – och det ger inte sällan upphov till att man snart sitter där och sliter sitt hår. Men det finns ett enkelt knep som gör processen betydligt mindre smärtfri. Så om du ska byta batteri och på förhand vill veta vilket som fungerar och vilket som inte gör det, eller om du bara vill kolla din batteristatus i förebyggande syfte så du vet om det är dags att köpa nytt – då ska du lägga detta knepet på minnet.  

Det bästa är att det bara tar någon sekund. Allt du behöver göra är att ta fram batteriet och släppa det, med minuspolen mot golvet, från någon centimeters höjd.

Om batteriet är laddat så kommer det med största sannolikhet att ställa sig upp precis som i videon här under. Om det däremot är tomt, då studsar det mot bordsytan och tippar över utan att ställa sig upp.

Busenkelt, inte sant?

Du kanske har hört talas om det här enkla knepet tidigare, men för mig var det nytt och det finns säkerligen många andra där ute som också skulle ha glädje av att känna till det. Därför får du gärna dela det vidare till alla dina vänner, så de också slipper slita sitt hår över vilka batterier som kan tänkas fungera och vilka som inte gör det!
Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna