Skapa en snygg ljuslykta med plastskedar, en kakform och en CD-skiva.

Återbruk är väldigt roligt att hålla på med. Fantasin är verkligen det enda som sätter gränser när det kommer till att skapa. Just plastskedar är ett material som jag älskar att jobba med, man kan göra så mycket roligt med dessa små plastbitar. Under åren har man (i alla fall jag) en tendens att samla på sig diverse smått & gott och det är lika tråkigt varje gång man kollar längst in i skåpen och hittar drivor med grejor som man aldrig använder. Ska man slänga det? Nej, vi återbrukar det istället tycker jag.

Till detta pyssel har jag använt mig utav plastskedar (har man inga hemma så finns det att köpa för en billig peng i matvarubutiker), en gammal CD-skiva, en kakform av aluminium, limpistol och sprayfärg (finns att köpa hos hobbyaffär).

1web

Börja med att limma fast formen mitt på cd-skivan.

2web
3web

Sedan är det dags att börja kapa lite plastskedar. Jag tyckte det var enklast att göra en skåra på vald plats och sedan bryta av dessa.

webb
web

Därefter ska du limma fast skedarna runt kakformen på cd-skivan tills du kommit ett helt varv.

4web
5web
6web
7web

Sedan är det bara att jobba sig inåt med skedarna.

8web
9web
10web

Sista varvet med skedarna (närmast formen) är det bra om man kapar skedarna lite kortare för att få en bättre form på ljuslyktan.

11web
12web
14web

Då var ljuslyktan nästan färdig. För att få denna att inte se så plastig ut valde jag att spraya min i grått.

15web
16web
17web

Och svårare än så är det inte att få till en snygg ljusdekoration! Lycka till.

Det här pysseltipset är gjort av Linda Unander. Hon driver instagramkontot ”Pysselmorsan”, där hittar ni massvis med olika pyssel som alla är utförda i hemmet och som man enkelt kan prova sig på. Så om ni gillar pyssel, se till att följa ”Pysselmorsan” och dela detta vidare om ni tyckte det var intressant.

:::
Vill du ha fler liknande knep i ditt flöde? Klicka då på gillaknappen!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna