Smarta knepet för att slippa spindelinvasion i hemmet – spraya bara detta i rummet

Hösten knackar på dörren och så gör även spindlarna. För när kylan kommer letar sig spindlarna in i hemmet. Här är fem knep för hur du undviker att få oväntat besök.

Sommaren har passerat i en rusande fart och nu knackar hösten på dörren. Många passar då på att plocka fram lite varmare kläder och förse sig med en extra filt för att tackla de lägre temperaturerna.

På många sätt kan hösten upplevas som extremt mysig och när löven faller till marken för att måla gatorna i pastellfärger är det nog många som njuter lite extra över att var inomhus.

Men det är inte bara vi människor som tänker så. Under hösten är det flera varelser som söker sig till värmen inomhus och därför brukar årstiden även innebära flera besök av spindlar i hemmet.

Mot hösten söker sig spindlarna inomhus för att få värme och mat – men alla blir inte lika förtjusta när de små djuren hälsar på.

spindel
Foto: Shutterstock

Här är 5 knep för hur du håller spindlarna borta från hemmet:

1. Kastanjenötter är en succé

Spindlar klarar inte av kastanjenötter. Eller rättare sagt, doften från dem innehåller en kemikalie som spindlarna inte tål. Placera därför ut några nötter på fönsterbrädan eller längs med golvlisterna så ska du se att det gör underverk.

kastanj
Foto: Shutterstock

2. Citron skrämmer bort de små liven

Spindlar avskyr citron. Frukten kan både användas som ett vapen mot de små gästerna men även i förebyggande syfte. Genom att gnugga ut lite citronsaft på ytor där du vet att spindlarna samlas håller du dem borta.

Citron
Foto: Shutterstock

3. Städa, städa, städa.

Ett kanske tråkigt men högst avgörande knep är att hålla rent. Det går tyvärr inte att komma ifrån att ett kliniskt rent hem, präglat av kontinuerlig dammsugning skrämmer bort de små liven.

4. Pepparmint avskräcker

Många människor älskar doften av pepparmynta. Men den kärleken är inget som spindlarna delar med oss. Tvärtom, de klarar inte av den. Genom att blanda pepparmynt-olja, med lite vatten kan du sedan spraya hela huset fritt från spindlar och dessutom få en ljuv doft i hela hemmet. Även vinäger blandat med vatten är högts användbart för behandling av ytor där spindlar brukar ta sig fram. Dock kanske det alternativet luktar aningen sämre.

Pepparmint
Foto: Shutterstock

5. Hacka lök och bli kvitt spindlar

Hackad lök är också en väg att gå. Har du lokaliserat vart spindlarna brukar ta sig in? Bra. Då är det bara att lägga lite hackad lök i en skål och placera där. Nu kommer spindlarna aldrig ta den vägen igen.

Hoppas knepen hjälper dig! Dela gärna med er av det här på Facebook så att fler kan ta del av tipsen!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);