Smarta städknep: 7 sätt att fixa ditt kök med hushållsprodukter alla har hemma.

Gammalt bakpulver kvar i skafferiet eller några urkramade citroner från gårdagens middag? Dina varor hemma kan ibland erbjuda oväntad nytta i ditt kök. Med kemiska gömda talanger för smutsen i ditt kök, kan de göra din sanering av köket enkel! Se de lätta tipsen här och testa själv!

1. Skrubba bort kalket med ättika…

Om du inte redan hört talas om ättikans fantastiska egenskaper, lyssna noga! Detta knep är guld värt för att rengöra avlagrat kalk i ditt handfat eller dusch. Använd helt enkelt ättika för att skrubba rent handfatet och vattenkranen. Den bländande skinande ytan lyser upp hela köket!

jpeg Skärmavbild 2016-04-12 kl. 12.56.56

 

2. …som du också kan koka för att få bort dålig lukt.

Du har städat allt i köket men det är fortfarande något som luktar konstigt. Känner du igen dig? Då är det läge att ta till denna effektiva lösning – ättika. Koka upp en lagom mängd på spisen. På så sätt rensas luften som återfår en neutral behaglig lukt.

jpeg Skärmavbild 2016-04-11 kl. 13.31.36

3. Bakpulver fixar köksluckorna.

Ytterligare en vara hemma i skafferiet som du kan lägga till på listan av nya städprodukter: bakpulver! Genom att göra en blandning av en del vegetabilisk olja och två delar bakpulver, får du det perfekta rengöringsmedlet för smutsiga köksskåp. Använd sedan en svamp eller en borste för att arbeta in lösningen i träet! Putsa sedan bort bakpulvret när det torkat med en torr trasa.

youtube

4. Få bort inbiten lukt i mixern med ättiksprit.

En mixer kan vara klurig att rengöra, särskilt när det gäller den inbitna lukten. Låt din mixer stå över natten fylld med vatten och några skvättar ättiksprit (24%). På morgonen sköljer du helt enkelt ur den och låter den luftas till den är torr. Lukten är borta!

youtube

5. Kombinera vinäger och bakpulver på väggar och ytor.

Intensivt inbiten smuts gnor inte bara in sig på på badrummets väggar och ytor. Förr eller senare smyger det sig även fram i våra kök. Istället för att ta till kemiska rengöringsmedel vill vi introducera det naturliga alternativet till dig: vinäger och bakpulver. Blanda en tjock mix av bakpulver och vatten och arbeta in det över de drabbade områdena. Låt det sedan sitta och verka en stund. Spraya därefter ytorna med vinäger. Du kommer se hur de tillsammans börjar fräsa och effektivt löser upp all smuts! Låt det verka en stund till och skrubba rent med hjälp av en tandborste.

youtube

6. Slipp bananflugorna med hjälp av citron.

Bananflugor är svåra som tusan att bli av med. De verkar alltid finnas en eller två kvar som snart igen blir flera. Genom den perfekta fällan kan vi nu avslöja ett stensäkert botemedel. Lägg helt enkelt två citronhalvor i ugnen och lämna dörren vidöppen under natten. På morgonen stänger du sedan ugnsdörren och slår på värmen under några minuter. Stäng av den och låt ugnen svalna. Nu kan du kasta bort citronerna och tvätta ur botten av ugnen. Se fram emot nya flugfria tider i köket!

Oven.agr

By ArnoldReinhold and Abhijit Tembhekar via Wikimedia Commons

7. Bakpulver och vatten tar hand om grillen.

Snart är det dags för årets grillsäsong, vilket innebär att det är läge att flytta en del av vår matlagning utomhus. För att rengöra grillen utan ett krävande arbete tar du enklast till bakpulver och vatten! Använd tre delar bakpulver och en del varmt vatten. Blanda till en tjock kräm, som du sedan skrubbar in över grillen med grill-borsten. Du får bort den brända smutsen på nolltid!

youtube

Är det inte otroligt vad vi kan åstadkomma med hjälp av några enkla produkter som alla har hemma? Dela gärna vidare så att fler får ta del av de här smarta knepen.