Sömnproblem? Hemliga militärknepet får dig att somna på 2 minuter

Att ligga vaken sömnlös kan vara bland det värsta som finns och tyvärr är jag nog inte helt ensam om att ha det problemet. Men sedan en kompis berättade till mig om ett hemligt militärknep som Amerikas flotta tydligen använder sig av somnar jag alltid lätt.

Det här knepet har verkligen förändrat mitt liv och jag kan numera somna på bussar, färjor och ja – till och med på flygplan. Att knepet verkligen används av militären bekräftar Medium.com i denna artikel.

Foto: Shutterstock

5 steg för att somna på under 2 minuter

1. Lägg dig på rygg och slappna av i ansiktet. Känn efter att alla muskler är avslappnade. Verkligen fokusera på att lugna ner muskulaturen runt ögonen och i käkarna.

Foto: Shutterstock

2. Släpp ner axlarna så långt det bara går. Tänk att de nästan ska flyta under din kropp. Nu ska du känna hur nacken slappnar av. Nu är det dags att ta några djupa andetag. Andas ut långsamt och känn hur all spänning i överkroppen släpper.

3. När du slappnat av i axel- och nackpartiet är det dags att gå vidare till armen. Börja med den dominanta armen, dvs om du är högerhänt börja med höger. Börja med att fokusera på biceps och låt överarmen falla ner från kroppen. Om det är svårt att slappna av kan du spänna den för att sedan låta den slappna av. Fokusera sedan på underarmen och gör samma sak där. Därefter flyttar du fokus till händerna och fingrarna. När du gjort detta med ena armen, gör du samma sak med nästa.

Foto: Shutterstock

Nu borde din överkropp kännas avslappnad och tung. Då är det dags att gå vidare till underkroppen.

4. Låt nu ditt dominerande lår sjunka ihop och bli riktigt tungt. Det samma häller vaden och därefter vristen och foten samt tårna. Känn hur dina muskler blir avslappnande och hur de liksom sjunker ner. Gör samma sak med det andra benet

Foto: Shutterstock

Nu när du varvat ner och slappnat av i alla muskler från ditt ansikte ner till fötterna är det bara ett steg kvar.

Låt sinnet föra dig in i sömnen

5. Nu ska du tömma dina tankar i 10 sekunder. Det kan kännas som en enkel sak, men det kräver koncentration. Det är viktigt att slå bort alla tankar som kan dyka upp som till exempel ”glömde jag spisen på?” eller ”var det i morgon jag skulle in till stan eller inte?”. Dessa tankar skapar spänningar i kroppen, därför är det viktigt att försöka på att låta sinnet avstanna. Om det är svårt att få bort allt surr kan du försöka fokusera på en bild i ditt huvud – kanske en prick eller en fyrkant. Om det känns lättare kan du försöka fokusera på att du ligger i en riktigt skön soffa i ett kolsvart rum. Om inget av det fungerar kan du upprepa orden ”tänk inte, tänk inte”.

När du är helt avslappnad och har lyckats hålla sinnet tömt i 10 sekunder så kommer du att somna.

Foto: Shutterstock

Tänk att kunna somna nästan direkt, varje dag, oberoende vad som pågår runtom dig. Vilken gåva.

Detta smarta militärknep är verkligen guld värt om man har svårt att somna. Dela detta med dina vänner, så att också de kan få ta del av det! Om det hjälper en enda person, så är det värt det!