Spraya denna olja i huset och du kommer aldrig ha problem med mögel igen

Om du har problem med mögel i ditt hus är du säkert medveten om dess negativa effekter på hälsan.

Men jag tänkte erbjuda en extremt effektiv lösning för att lösa detta obehagliga problem!

Sprayen vi föreslår innehåller endast en ingrediens, teträdolja. Denna färglösa, eteriska olja produceras i Australien och utvinns ur bladen från teoljebusken.

Olja sägs vara mycket användbar om du behöver få bort mögel och dess positiva egenskaper har använts av aboriginerna i århundraden för att behandla infektioner, brännskador och sår.

De krossade bladen från teoljebusken lades helt enkelt på det drabbade områdena och sedan täckte man över med lera, för att hålla den på plats.

© Wikipedia

De hälsosamma egenskaperna hos denna olja beskrevs första gången på 1920-talet, av australiska forskare som upptäckte att oljan hade antiseptiska egenskaper som var 100 gånger mer effektivt än karbolsyra (ett vanligt bakteriedödande medel på den tiden).

Många använder också fortfarande oljan för att ge lättare behandling av hudåkommor, såsom brännskador, utslag och mjäll, skriver Shenet.

Men vi ska titta på hur oljan faktiskt kan hjälpa till att eliminera mögel från huset. Den är mycket användbar mot bakterier och mögel – det är egentligen väldigt enkelt och lätt.

Du kommer behöva:

  • En sprayflaska
  • 2 tsk teträdsolja
  • 4,5 dl vatten
© Flickr/PaulScott

Instruktioner:

Blanda oljan med vatten och häll blandningen i en sprayflaska. Sedan spraya på alla de områden där mögel finns i huset, och låt vätskan torka.

Använd sedan en handduk att torka bort mögeln. Effekten kommer att överraska dig, skriver Healthy Food House.

© Wikipedia

Dela gärna vidare detta tips, så att ingen behöver lida av mögel i sitt hem!