Svenske Linus skapar träkonst med motorsågen – resultatet får folk längs vägen att tvärnita

Med en motorsåg förvandlar 34-årige Linus Nordlund trä till makalösa skulpturer som får folk längs vägen att stanna till. Det som började som en hobby under en sjukskrivning för depression får nu folk att köa. 

– Ordet spred sig och så började folk att göra beställningar, säger Linus Norlund till Newsner. 

Med en bakgrund som skogsarbetare var 34-årige Linus Norlund från Ösmo van vid att arbeta med händerna hela dagarna.

Googlade hur man gjorde

När han blev sjukskriven för depression ville han göra något som fick dagarna att gå. Till slut fick han en idé om hur han kunde nyttja sin produktiva ådra till något annat. 

– Jag började googla lite på träskulpturer för att se hur folk brukade göra, så tänkte jag att ‘Det där ser inte så svårt ut’, berättar Linus för Newsner. 

Foto: Privat

Då Linus redan hade motorsågs-vana greppade han snabbt hur han skulle göra för att utforma skulpturer ur trä. 

– I början kunde jag gå ut och hålla på cirka tio minuter om dagen, sedan blev det mer och mer, säger Linus.

Skapar magi med motorsågen

När Linus la till en slipmaskin och en dremel kunde han göra konstverk på detaljnivå, och det var då magi började att skapas. 

– Jag använder mig till 85 procent av motorsåg, och resten dremel och slipmaskin. De använder jag för att få till detaljer. 

Ordet om Linus skulpturer spred sig snabbt i Ösmo och Nynäshamn, där han bor. 

– Jag ställde ut dem på gården och då blev folk nyfikna. Sedan kunde jag ge bort saker jag gjort till familj och vänner och sådär, säger Linus. 

Foto: Privat

När Linus märkte att beställningarna ökade så startade han ett företag där han säljer sin motorsågskonst. Bland de mest efterfrågade motiven finns fåglar, enligt Linus.

– Fåglar är populärt. Jag har bland annat gjort en stor Falk, och en Uggla som tog lite längre tid. 

Det är han mest stolt över

Linus kan tillbringa allt från 20 minuter till tre dagar på ett konstverk, beroende på storlek och detaljnivå. När han får frågan om vilka verk han är mest stolt över svarar han: 

– Falken är jag stolt över, och sedan en björn med en välkommen-skylt. Nej men jag är nog stolt över det mesta jag gjort, säger han.

Foto: Privat

Att han kan göra dessa med en motorsåg är så imponerande. Dela gärna så att fler får ta del av hans konst.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);