Titta, det funkar! Enkla hemmaknepet tar bort åldersfläckarna

Vi alla har dem. Vissa av oss mer, och andra mindre. De växer över hela kroppen, och över armarna, benen, axlarna, händerna och i ansiktet syns de tydligast. Det handlar förstås om leverfläckar. Eller åldersfläckar som de också kallas – just därför att de blir fler och större när vi blir äldre.

Om du inte tycker om de tydliga ålderstecknen, så fortsätt läsa – det finns goda nyheter lite längre ned. Men först behöver vi reda ut om din hälsa är i fara.

Kan åldersfläckar vara farliga?

Den skrämmande sanningen är – ja, tyvärr. Ämnet Melanin finns naturligt i kroppen och är vårt naturliga svar på solljus. Ju mer av solljusets UV-strålning som vi utsätts för, desto snabbare bildas Melanin i huden, och mörka fläckar uppstår på samma vis som vanlig solbränna.

Åldersfläckar
Källa: Youtube.

I år har vi extremt många soltimmar med högt UV-index. Det innebär att strålningen som är skadlig för huden är extra hög. Särskilt för den som är i solen utan solskydd eller täckande kläder.

Så vet du om du är drabbad

Alla åldersfläckar eller mörka märken på kroppen är ju så klart inte farliga. Varningstecknen att hålla utkik efter är om:

– En fläck är mörkare än de andra

– Den har en ojämn kant

– Den växer eller förändras över tid

– Det känns ömt eller om den är rödaktig

Bästa sättet att vara säker är att regelbundet hålla koll, och be någon du tycker om att kontrollera där du inte kommer åt själv. Om en fläck visar något av tecknen ovan bör du kontakta en läkare. Här är också en lista att jämföra med dina egna:

https://www.facebook.com/fight.cancer/https://twitter.com/fightscancer

Posted by Fight Cancer on Monday, November 2, 2015

Så här får du bort godartade åldersfläckar

En enkel juicelösning som du kan blanda ihop är allt som behövs – och de två ingredienserna har du säkert redan hemma:

  1. Hacka en gul lök och lägg i en mixer.
  2. Häll i en deciliter äppelcidervinäger och mixa tills blandningen blir slät.
  3. Dränk en bomullstuss med blandningen. Badda dagligen i 2-4 veckor över de mörka områdena tills du ser resultat.

Även om de inte försvinner med en gång, är det en säker och helt naturlig metod som är skonsam för din hud. Och ha tålamod – det fungerar!

Dela med vänner och bekanta för en fläckfri sommar. Kanske är det du som räddar livet på någon idag!