Tonårstjej totalrenoverar sitt snuskiga studentrum – en titt på insidan gör mig mållös

Att ta steget och börja läsa på universitet är för många den mest spännande tiden i livet. Man flyttar till en ny stad, träffar mängder av nya människor och påbörjar en resa mot något man kanske ska göra för resten av sitt liv. Allt vore ju egentligen perfekt, om det inte vore för de många gånger ganska sjabbiga studentrummen och lägenheterna som man tvingas inkvartera sig i.

Det är gammalt, slitet, litet, enkelt… ja, de få medel som finns för att skapa ett mysigt hem ligger helt och hållet i studenternas händer. Och även om många kanske nöjer sig med begagnade möbler och enkla små tillhörigheter så finns det också studenter som går lite längre än så… och förvandlar sina rum totalt.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Möt Skylar Bantz, en tonårstjej som liksom många andra i samma ålder knappt kunde bärga sig för att flytta hemifrån och börja på college.

Men hennes första intryck inför åren på Texas State University blev allt annat än bra. När Skylar och hennes mamma Sheila öppnade dörren till det nästan 50 år gamla studentrummet möttes de nämligen av ett snuskigt, näst intill fallfärdigt ruckel.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Färgen hade lossnat från de en gång i tiden vita väggarna, taket var smutsigt och slitet, plastgolvet var äckligt och gammalt och möblerna – två enkla sängar och skrivbord – var allt annat än roliga.

Rummet hade helt enkelt ingen personlighet.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Saken blev inte bättre av att Skylar och hennes rumskamrat, Adeline Vela, hade en väldig massa prylar som skulle få plats i ett boende som helt saknade förvaringsutrymmen.

Något var helt enkelt tvungen att hända.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Så med hjälp av ytterligare fem personer satte de igång… och höll på under de närmaste 20 timmarna.

De skrapade totalt ihop 500 dollar, cirka 15 000 kronor, som användes för att rusta upp det lilla kyffet – och när de var klara gick det knappt att känna igen rummet.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

De plockade in loftsängar, för att öka utrymmet och ge plats för annat undertill.

Där hamnade förutom byrå också nödvändigheter som tv, skrivare och kaffemaskin.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

De där trista skrivborden och bokhyllorna var de inte intresserade av. För att hålla studiemotivationen uppe behövdes något snyggt och elegant – och lösningen är ju bara bedårande.

– Vi försökte bara göra utrymmet väldigt bekvämt och tilltalande att studera i. Att förvandla ett studentrum kan verkligen ändra din inställning till skolan och att vara hemifrån, säger Skylars mamma Sheila enligt MySanAntonio.com.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Med färger och belysning kommer man långt, något de utnyttjade till fullo.

Prydnadskuddar och vackra textilier gav rummet ett ordentligt lyft.

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Att det här är samma rum som Skylar och hennes rumskamrat Adeline först flyttade in i har jag svårt att begripa.

Så himla vackert!

Bildkälla: Makeup By Sheila (Facebook)

Dela gärna om du håller med och tycker att tonårstjejerna förtjänar en stor tumme upp för sitt fina arbete!