Trötta orkidéer? Här är okända knepet som fick Helenes växter att blomma upp

Orkidéer är fantastiskt fina att ha hemma, om de blommar vill säga. Många kämpar med att få liv i sina orkidéer när de börjat tröttna. Efter otaliga försök att få dem att blomma ger de till slut upp och slänger växten, men detta är ett totalt slöseri. Har du inte fått liv i dina orkidéer har du garanterat missat Helen Nordvalls geniala knep.   

Många tror att orkidéer är döende när de slutar blomma, men så är inte fallet. Orkidéer är riktiga överlevare, därför ska du inte ge upp innan du testat rätt metod. 
– Jag var så in i bomben less på mina orkidéer. 2 år, utan blomning! Men så kom ihåg att jag läst någonstans att man kunde skölja av all jord och sätta dem i en genomskinlig vas med vatten, säger 34-åriga Helen Nordvall, från Kramfors till Expressen Leva&Bo

Facebook/Helen Norvall

Helen sökte på nätet för att få lite mer kunskap om blommorna.  
– Jag borstade och sköljde bort alla jord och stoppade sedan ned dem i genomskinliga vaser med enbart vatten. Och inom mindre än två veckor hade de första skotten kommit!, säger hon. 

En del av rötterna lät hon sticka upp ur vattnet, och nu blomstrar de mer än någonsin. 
– De blommar för fullt och är jättefina, jag är så glad att jag upptäckt detta Nu blir det aldrig mer jord för min del. Och vattnet byter jag ut är när det börjar se grumligt ut, efter kanske en vecka.

Eftersom att Helen blev så positivt överraskad över att det fungerade så delade hon med sig av knepet i en Facebook-grupp, där hon fick massvis med tack och bekräftelser på att det fungerar. 

Foto: Pixabay

Vad härligt att Helen delade med sig av ett sådant tips. Nu kan man spara pengar genom att behålla sina orkidéer. Dela gärna med dig av knepet till andra, de kommer att tacka dig.