Tryck ner en stjälk i potatisen – du kommer förvånas av det vackra som uppstår efter några veckor

Det är något visst med rosor. De är vackra att titta på, de doftar gott, och de ges ofta bort som symbol för att visa tycke för någon. 

En trädgård med rosor ger ofta ett fint helhetsintryck av hela hemmet, men många upplever att de är svåra att odla och framförallt att hålla vid liv. Dessa personer känner förmodligen inte till att ett par potatisar är allt man behöver för att få trädgården att blomstra. 

Om du inte tänker koka all potatis så kan du använda dem till att försköna din trädgård. Utför dessa sex enkla steg från Perfecto, och du kommer att förvånas över det vackra resultat som visar sig efter några veckor. 

1. Välj en plats i trädgården där du vill ha dina rosor, se till att den är skuggig. Gräv ett hål i jorden, cirka 15-30 centimeter djupt. 

2. Fyll upp hålet med sand som håller jorden jorden våt. 

3. Samla några rosstjälkar från en bukett eller en annan rosenbuske. Ta bort nedersta delen av stjälken, samt törnar och blad.

4. Gör ett hål i potatisarna och tryck ner en stjälk i varje. 

5. Ställ ut potatisen i jorden. Varje potatis ska placeras minst 15 centimeter från nästa.

6. Täck upp med jord tills endast fem centimeter av stjälken sticker upp ovanför marken. Invänta sedan det vackra resultat som uppstår efter några veckor. 

Ta-da!  

Den här knepet är ju hur enkelt som helst (och billigt). Hädanefter kommer jag att dra ännu mer nytta av all potatis jag har hemma. Dela gärna för att tipsa andra.