Upptäck bästa knepet för att slå in paket – direkt från Japan

Jag är verkligen urusel på att slå in paket. Det blir alltid slarvigt och stökigt och inte alls vackert. Visst, det är insidan som räknas men det är ju en viss känsla med att ge bort ett perfekt inslaget paket.

Men nu har jag hittat en japansk metod som garanterat kommer få min klappar att bli de mest populära i jul. Om du också har svårigheter med att slå in paket borde du kolla in klippet nedan. 

Här följer en enkel guide på hur du snabbt och enkelt slår in ett vackert paket utan onödigt spill med papper och tejp.

Se till att du har tillräckligt med papper så det täcker hela din present innan du börjar slå in. Det måste vara tillräckligt stort för att täcka både långsidorna och kortsidorna. När du har klippt till rätt storlek är det bara att börja!

1. Lägg presenten diagonalt i mitten av pappret och rulla presenten på högkant. Presenten ska ligga intill ett av hörnen på pappret.

2. Vik upp kanten på kortsidan av presenten. Detta kommer skapa en kant på pappret som du tar tag 

3. Börja vik upp kanten på kortsidan av presenten, använd pekfingret för att vika upp pappret och skapa ett veck. Vik upp så långt det går och fäst med en bit tejp.

4. Upprepa steg 2 och 3 på de andra hörnen. Använd tejp där det behövs.

5. Och så till finalen. Dra i pappret så det blir sträckta kanter, använd båda dina pekfingrar till att vika över den sista biten av pappret över presenten. Avsluta med en tejpbit. Klart!

Titta på videon nedan för att se hur det färdiga resultatet blir.

Otroligt enkelt och snyggt! Du kan behöva öva ett par gånger innan det sitter, men när du väl får till det kommer du aldrig mer ge bort ett slarvigt paket. Dela gärna med dina vänner som du vill få vackra paket av i framtiden!