Upptäck japanska metoden för att rensa kroppen på gifter

Enligt uråldrig östasiatisk medicin är fötterna sammankopplade med alla vitala organ i kroppen – och de brukar därför kallas för vårt andra hjärta.

Tusentals nerver från kroppen slutar här och eftersom fötterna är fulla av terapeutiska punkter så har forskare kommit fram till att det är effektivt att rensa kroppen på gift och skadliga toxiner genom just fötterna. Metoden? Detoxplåster!

Men då det kanske är krångligt eller svårt att hitta i en affär så kan det vara en idé att testa på att göra egna varianter hemma. Det här receptet visar hur du kokar ihop detoxplåster alldeles själv – och du kommer bli förvånad över vad den japanska metoden gör med din kropp.

Du behöver:

Lök
Vitlök
Ca 200 ml vatten
Självhäftande kompresser
Strumpor

Gör så här:

1. Skär vitlök och lök i skivor och lägg ner i en kastrull med kokande vatten. Låt koka i cirka 10 minuter.

2. Låt vattnet svalna av.

3. Ta fram dina självhäftande kompresser och häll över vattnet på mitten av kompressen. Försök så gott det går att inte träffa tejpen som häftar fast kompressen.

4. Klistra fast kompressen på fotsulan, dra över en strumpa och gå till sängs.

5. Dra bort kompressen när du vaknar på morgonen – och du kommer se på plåstret hur mycket gifter din kropp har gjort sig av med. Ju mörkare märke du har under foten, desto fler gifter har dragits ut ur din kropp.

Bildkälla: Shutterstock

Den japanska metoden har flera dokumenterade hälsoeffekter. Förutom att rensa bort gifter och skadliga toxiner så är här ett urval av punkter för hur det påverkar din kropp:

• Lindrar värk, smärta och trötthet
• Ökar din energi
• Lindrar stress
• Stärker immunförsvaret
• Ger finare hy
• Förbättrar sömnkvaliteten
• Ökar blodcirkulationen

Jag vet inte om den här metoden fungerar, men det kan i alla fall vara värt ett försök med tanke på alla fina hälsoeffekter det sägs ha. Dela gärna vidare till någon som är mån om sin hälsa!

Publicerad av Newsner Knep, gilla gärna