Vita tänder: Här är enkla husmorsknepet som bleker tänderna på tre minuter

Gula och missfärgade tänder är ett vanligt problem och det kan vara väldigt dyrt att åtgärda.

Det finns många olika varianter av hemmablekningar man kan göra, men tyvärr är det många som faktiskt kan skada tänderna mer än de gör nytta. Om du ändå skulle vilja ha finare och vitare tänder bör du fortsätta läsa.

Min mormor är över 80 år och hennes tänder har alltid varit riktigt vita om man jämför med andra i hennes ålder. Hennes hemliga knep för hemmablekning kräver endast två ingredienser och det finns faktiskt en vetenskaplig undersökning som stöttar hennes teori.

Mormors smarta husmorsknep kräver endast två ingredienser och tar inte ens tre minuter att göra. Och viktigast av allt: Det är inte skadligt för tänderna.

Såhär gör du:

1. Ta en tesked bikarbonat

Foto: Shutterstock

2. Blanda ihop med två teskedar vatten

Foto: Shutterstock

3. Borsta tänderna

Foto: Shutterstock

Borsta tänderna med blandningen i ungefär tre minuter några gånger i veckan så får du blänkande vita tänder.

Risk för skada

Några av mormors kompisar brukade säga att man kan blanda i lite citron också, men mormor sade alltid att det kan vara skadligt då det finns en risk att det kan skada emaljen.

Denna studie visar på att min mormor faktiskt hade rätt. I denna populära video kan man se hur de gör en blandning med citron, som alltså är potentiellt skadlig för emaljen.

Dela detta med dina vänner så att också de får ta del av det riktiga husmorsknepet som bleker tänder på bara några minuter, utan att skada emaljen.