11 anledningar till att Prins Carl Philip kommer att bli världens bästa pappa.

Igår, tisdagen den 19:e april 2016, kom det glada beskedet: prins Carl Philip och prinsessan Sofia har blivit föräldrar till en liten pojke. – För mig och min fru är det här självklart en stor dag, sa prins Carl Philip på pressträffen bara timmar efter förlossningen på Danderyds sjukhus. Den lilla prinsen var 49 centimeter lång och vägde 3595 gram vid födseln. Här är 11 exempel som visar varför kungafamiljens nya lilla medlem kommer att få en alldeles underbar pappa!

1. Han är en hejare på att pyssla.

Prinsen har studerat grafisk design och ägnat sig mycket åt konst. 2009 lanserade han en egen bestickkollektion. De kunskaperna kan han ta med sig till pysselbordet.

Foto: pressbilder Mema/GAB

carl_33520528

2. Han är barnkär.

Det är känt inom kungafamiljen att prinsen är barnkär och han är en fantastisk morbror åt sina syskonbarn. Prinsessan Estelle var brudnäbb på prinsens bröllop och Carl Philip är hennes gudfar.

3. Han kan hjälpa till med läxorna, även om det är svårt.

Prinsen har trotts sin dyslexi tagit examen från Sveriges lantbruksuniversitet. Han vet att det kan van vara jobbigt att göra läxor men har en stor förståelse för att övning ger färdighet.

Youtube

philipskola

4. Han vet hur man har roligt.

Prinsen är bland annat racerförare och när knodden blir lite äldre kan de tillsammans åka ut på banan och köra gocart.

Flickr

8715452400_34f1d8f671_o

5. Han vet hur man bestämmer.

Prinsen har gjort en karriär inom armen och är sedan år 2007 kapten. De egenskaperna kan hjälpa honom när familjen är och handlar och den lilla knodden börjar tjata om godis.

Youtube

philipmilitar

6. Han älskar naturen.

Prinsen är mycket ute i naturen och har bland annat hjälp naturfotografen Mattias Klum på olika fotoexpeditioner världen över. Han kan lära sin lilla son mycket om djur och natur när de tar promenader i skogen.

philipskogen

7. Han har bra bordsskick.

Efter många nobelmiddagar har prinsen fått lära sig ett bra bordsskick. Det kan han föra vidare till nästa generation som måste vara förberedd på banketter och bjudningar.

Youtube

philipnobel

8. Han är omtänksam.

Prinsen är involverad i flera olika välgörenhetsprojekt. Bland annat hjälper han sin fru Sofia mycket med hennes organisation Project Playground som samlar in pengar till barn och ungdomar i Sydafrika.

Facebook

philiphund

9. Han är sportig.

Prinsen är aktiv inom flera olika sporter och har bland annat åkt Vasaloppet. Det kommer nog inte ta lång tid innan de nya tillskottet i familjen är ute i skidspåren.

Foto: Wikipedia

philipvasa

10. Han älskar havet.

Prinsen är beskyddare för Kungliga motorbåtsklubben, Kungliga svenska segelsällskapet och Volvo Ocean Race, dessutom älskar han att segla själv. Den lilla knodden har nog många härliga dagar på havet att se fram emot.

Facebook

philiipbat

11. Han har ett stor hjärta.

Förutom all välgörenhet och all den kärlek han visar för sin familj och sina syskonbarn såg man verkligen hur mycket han älskar sin Sofia på Prinsbröllopet. Det finns oändligt mycket kärlek i det hjärtat.

Foto: Foto Mattias Edwall, Kungahuset.se

prinsparet111

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.