Avslöjat: Så gick det till när Victoria och Daniel blev ett kärlekspar.

Den 19:e juni 2010 var en stor dag. Då gifte sig äntligen kronprinsessan Victoria med sin Daniel som genom vigseln också blev prins av Sverige och hertig av Västergötland. Bröllopet följdes av 1 960 journalister, direktsändes i både svensk och tysk tv samt följdes av tusentals människor på Stockholms gator. Men hur gick det egentligen till när kronprinsessparet träffades första gången och blev ett kärlekspar? Det är en fråga som varit höjd i dunkel länge. Men nu avslöjar Svensk damtidning detaljerna om hur det gick till när Victoria och Daniel blev ett par.  

Tidigare i somras firade kronprinsessan Victoria och prins Daniel 6-årig bröllopsdag. Men parets kärlekshistoria började faktiskt så tidigt som år 2000.

Svensk damtidning avslöjar nu detaljerna bakom hur det gick till när paret träffades. Det hela tog sin början på hösten 2000 när Victoria precis kommit hem från en tvåårig vistelse i USA och började träna på Daniels gym, Master Training, i Stockholm. Daniel blev då kronprinsessans personliga tränare och tidigt uppstod rykten om att det slog gnistor kring de båda.

Och mycket riktigt. Den 9:e november blev datumet när prins Daniel tog mod till sig och bjöd ut Victoria på deras första träff. Paret såg då Britney Spears konsert i Globen tillsammans och deras kärlekshistoria hade börjat på allvar.

– Det gick inte att ta miste på hur otroligt kära de var. Speciellt Victoria. Hon kunde slänga sig om halsen på Daniel när hon kom dit efter någon jobbresa, berättar en källa för Svensk damtidning.

Men paret lyckades hålla sin relation hemlig ända fram till den 31:a maj 2002 när det blev känt att Daniel och Victoria var ett par.

Deras kärleksrelation fortsatte sedan att utvecklas och den 24 februari 2009 eklaterades förlovning mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling vid en pressträff och drygt ett år senare var det alltså dags för bröllop.

I dag är kronprinsessan Victoria och prins Daniel lyckligt gifta sedan sex år tillbaka och är stolta föräldrar till prinsessan Estelle, 4, och prins Oscar, 4 månader.

Foto: Kate Gabor, Kungahuset.se

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.