Avslöjat: Chris O’Neills vändning på bröllopsdagen efter beskedet

Det traditionsenliga firandet av Sveriges Nationaldag blev inte allt som planerat.

Prinsessan Madeleines och Chris barn Leonore och Nicolas blev sjuka och fick därmed ställa in sitt firande.

Kvar blev de med pappa Chris i USA, men nu gör han en vändning efter hovets nya besked.

Den svenska nationaldagen bjuder varje år på det traditionsenliga firandet på Skansen där hela den svenska kungafamiljen samlas för att fira vårt avlånga land.

Men i år blev det en stor förändring för Prinsessan Madeleine.

Både barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas insjuknade i öroninflammation och kunde inte resa tillsammans med mamma till Sverige.

– Det var svårt för barnen att resa med långflyg vilket innebar att de två äldsta barnen fick stanna hemma från den planerade resan. De fick invänta tills de kunde komma till Sverige, har Margareta Thorgren, informationschef på Hovet tidigare sagt till Newsner.

BORGHOLM 2016-07-14
Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill under det offentliga firande av kronprinsessan Victorias 39-årsdag vid Borgholms IP på Öland 14 juli, 2016.
Foto: Mikael Fritzon /TT/ Kod: 62360

Chris vändning efter beskedet

Men nu gör Chris O’Neills och familjen en stor vändning. Nu ger hovet besked att barnen redan är på väg till Sverige.

– Nu är barnen på väg till Sverige med pappa. Hela familjen kommer att vara tillsammans i veckoslutet, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet till Newsner.

Så kommer de fira bröllopsdagen

Men innan beskedet kom var det ännu oklart kring hur och om Chris och prinsessan Madeleine skulle fira sin bröllopsdag den 8 juni. Men nu när Chris är på väg kommer planerna att fortgå.

– De kommer att fira den tillsammans, helt privat. Det brukar ju vara så att prinsessan Madeleine firar bröllopsdagen, nationaldagen och hennes födelsedag den 10 juni tätt ihop. De har gjort så många gånger, men i och med att barnen blev sjuka fick Chris ställa in sin medverkan. Men nu när hela familjen samlas kommer de fira bröllopsdagen och hennes födelsedag tillsammans, säger Margareta Thorgren, informationschef på Hovet till Newsner.

Va skönt att höra att ni kan fortsätta fira er bröllopsdag och att era barn mår bra! Heja kärleken!