Bilden på Diana och Charles visar samma lögn – udda detaljen som få vet om

Chansen finns att du har sett bilder på prinsessan Diana och hennes make, prins Charles.

Eller att du åtminstone har hört talas om den berömda paret.

På 1980-talet var Diana och Charles världens kanske mest omskrivna par,  både i Storbritannien och runt om i världen.

En följd av detta var paret ständigt fotograferades och jagades av pressen.

Många har bilden av att prinsessan Diana vara en ”vanlig tjej” som bara råkat gifta sig med den brittiska tronföljaren Prins Charles.

Detta är inte helt sant, förstås.

Vi tror kanske att vi fick veta precis allt om de brittiska kungligheterna genom media, men kanske missade många en viktig detalj och uppenbar lögn?

En titt på de officiella bilderna från brittiska hovet och döm själv.

Prinsparets historia finns välbevarat för historieböckerna – som här i bilden nedan.

Den är från när Diana och Charles gifte sig 29 juli 1981 i Sankt Pauls-katedralen i London. De flesta av dessa bilder är så kallade ”officiella”, tagna av en fotograf anställd av brittiska hovet.

Flickr/JoeHaupt

Många har försökt att tolka bilderna i detalj, en del del anser att fotografierna ska visa hur Charles är familjens överhuvud.

Han är ofta längre och på många bilder poserar han som någon slags sköld, framför Diana.

Flickr/JoeHaupt

Enligt sajten Bright Side ska journalister nyligen ha upptäckt att bilderna, som den här nedan, faktiskt inte riktigt stämmer överens med verkligheten.

Diana och Charles var faktiskt lika långa.

Facebook

Många spekulerar i att de officiella fotografierna på paret var arrangerade på ett sätt som fick Diana att se några centimeter kortare ut än prinsen.

Blev hon kanske tillsagd att stå så att hon hamnade lite lägre ner? Hur blev det när hon bar klackar? Det skulle ha förstört en hel fotosession.

Hur som helst, det faktum att Charles och Diana var lika långa var något som sällan kom fram i bilderna från brittiska kungahuset.

Facebook

Ville hovet göra Charles längre för att synliggöra hans kungliga status? Eller för att tydliggöra att han var familjens överhuvud?

Lite mystiskt är det i alla fall!

Flickr

Vi får nog aldrig veta om detta var utstuderat, en del av något större kring hur kvinnor överlag porträtteras, eller bara en slump – men vi vet att du aldrig kommer se på dessa bilder utan att tänka på detta!

Dela gärna vidare denna artikel om du tyckte detta var en intressant detalj.