Bilden på drottning Silvia i hemlandet Tyskland – med en synnerligen intressant detalj

Drottningen har under veckan varit på plats i Tyskland för att bland annat delta i seminarier och fått ta emot en fin utmärkelse.

Men det kanske mest intressanta är att Silvia även hunnit med att träffa släkten.

På blomsterslottet Mainau i Bodensjön träffade hon familjen Bernadotte, och bland annat kungens släkting, grevinnan Bettina Bernadotte. Silvia lät sig fotas med grevinnan tillika kungasläktingen Bettina – och här är en av de fina bilderna:

Foto: Patrick Seeger (AP/TT)

Silvia och grevinnan ställde glatt upp på bilder utanför blomsterslottet och vinkade till den samlade pressen. Samtidigt invigde hon ett stödprogram för unga flyktingar. Dessförinnan hade drottningen deltagit i seminariet Framing Childhood i Berlin och för tagit emot utmärkelsen Theodor-Wanner-Preis.

Drottningens besök i hemlandet varade i dagarna två, och avslutades med en ”släktträff” och stor smokingmiddag.

Då valde Silvia, enligt Svensk dam, att bära en rosa jacka som vi tidigare sett henne i vid prinsessan Estelles dop 2012.

Claudio Bresciani / TT

Så elegant:

Claudio Bresciani / TT

När Silvia mottog prestigefyllda Theodor-Wanner-priset för sitt arbete med Childhood, Silviahemmet med mera hyllades vår drottning stort av Tysklands utrikesminister.

– Ni svenskar kan vara stolta över er drottning som fyller sin roll med så mycket energi, mänsklighet och mod!, sade Sigmar Gabriel enligt Svensk dam.

Drottningen höll sedan ett tacktal och sade:
– Vi har alla ett ansvar att skydda våra barn och våra äldre, lyfta deras rättigheter och ge dem bästa möjliga levnadsförhållanden, och vi bör ta varje tillfälle i akt att uppmuntra dem som tar sig an dessa viktiga frågor. Att initiera initiativ, att starta en dialog, ge drivkraft, att få bollen i rullning kan ibland vara en långdragen process, ibland obekväm, men det är alltid värt besväret.

Foto: Wolfgang Borrs/Kungahuset.se

Dela gärna vidare om du också är stolt över vår drottning!