Bilderna på Diana och Charles visar samma lögn – men vad var den stora hemligheten?

Prinsessan Dianas och prins Charles förhållande som senare sprack är ett av de mest omdiskuterade i världen. 

Men trots att folket fick veta precis allt om de brittiska kungligheterna genom media missade kanske vi alla en viktig detalj som, så här i efterhand, verkar mystisk.

Missade vi alla en alldeles uppenbar lögn? Ta en titt på de här officiella bilderna från brittiska hovet och döm själv. 

Det är nyhets- och underhållningssajten Bright Side som skriver om bilderna som kan visa den uppenbara lögnen. Prinsparets historia finns välbevarat för historieböckerna – som här när de gifte sig 29 juli 1981 i Sankt Pauls-katedralen i London. De flesta av dessa bilder är så kallade ”officiella” foton tagna av hovet. 

© Flickr/Joe Haupt

Det går att tolka dessa bilder som att visa hur Charles är familjens överhuvud. Han är längre och på bild nummer två framträder han som en slags sköld framför Diana.  

© Flickr/Joe Haupt

Men det var inte förrän nyligen som journalister ska ha upptäckt att bilderna, som den här ovan, faktiskt inte riktigt stämmer överens med verkligheten. 

Egentligen var paret lika långa.

© Flickr/Joe Haupt

De måste ha varit arrangerade på ett sätt som fick Diana att se några centimeter kortare ut än prinsen. Kanske blev hon tillsagd att stå på ett ställe där hon hamnade lägre ner? Hur blev det när hon bar klackar? Det skulle ha förstört en hel fotosession. Men det faktum att de var lika långa visas alltså inte upp i bilderna från brittiska kungahuset.  

© Flickr/Joe Haupt

Vi kan bara spekulera i varför bilderna såg ut som de gjorde. Kanske var det för att hovet ville göra Charles längre för att synliggöra hans kungliga status? Eller att han var familjens överhuvud? Jag har ingen aning, men det är mystiskt. 

Vad tror du? Låt oss gärna få veta i kommentarerna nedanför.

Vill du ha fler kungliga artiklar i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.