Bildextra! Kronprinsessan Victoria besöker barnsjukhus – med en överraskning

Idag har kronprinsessan Victoria besökt ett barnsjukhus i Linköping.

Victoria träffade och pratade med flera av barnen som vårdas på sjukhuset.

Och inte nog med det – kronprinsessan fick även namnge barnsjukhuset.

Under dagen besökte Kronprinsessan Victoria Barn – och ungdomssjukhuset vid Universitetssjukhuset i Linköping.

Det var en strålande glad kronprinsessa som närvarade vid namngivningsceremonin. Victoria träffade bland annat barnen Vidar och Siri, som har vårdats på sjukhuset.

Tillsammans avtäckte de en skylt, med sjukhusets nya namn – nämligen H.K.H. Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus!

– Det är en stor ära för Universitetssjukhuset att få använda Kronprinsessan Victorias namn. Barn- och ungdomssjukhuset har arbetat under många år för att skapa en stark och samlad högspecialiserad sjukvård för barn och ungdomar i hela den sydöstra sjukvårdsregionen. Namnet stärker barnsjukvården och dess viktiga roll inom Universitetssjukhuset, säger Ditte Pehrsson Lindell, vårddirektör och tillförordnad regiondirektör.

Kronprinsessan
Kronprinsessan Victoria tillsammans med Siri Friberg, 7 år, i samband med namngivning av barn- och ungdomssjukhuset vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det nya namnet på sjukhuset vid blir (H.K.H.) Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Victoria är även i Östergötland för att göra sin tredje landskapsvandring, som äger rum i Tinnerö naturreservat.

Kronprinsessan
Kronprinsessan Victoria tillsammans med Siri Friberg, 7 år, och Vidar Appelqvist, 10 år, i samband med namngivning av barn- och ungdomssjukhuset vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det nya namnet på sjukhuset vid blir (H.K.H.) Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Victoria fick en rundtur av sjukhuset och passade på att prata med barnen.

Kronprinsessan
Foto: Facebook

Dela gärna vidare till en vän!