Carl Philip i mål i Vasaloppet – så gick det

Prins Carl Philip följer i sin pappas skidspår.

I dag åkte han för första gången Vasaloppet.

Prinsen tog sig i mål, men han lyckades inte slå Carl Gustafs rekord.

Gammal är fortfarande äldst i kungafamiljen. I dag gjorde prins Carl Philip sin första start i Vasaloppet. Tillsammans med 15 800 startande tog han sig hela vägen från Sälen till Mora.

Carl Philip för därmed familjetradtiionen vidare. Kung Carl XVI Gustaf var den senaste i familjen som åkte klassikern. Då var året 1977 och kungen gick i mål på tiden 8.12.41, skriver SVT.

Prinsen har tidigare åkt öppet spår och då blev sluttiden 6.21.52. Det är nästan en timme bättre än Carl Gustafs personliga rekord på 7.09.45.

Carl Philips tid i Vasaloppet 2019 – förlorade mot pappa Carl Gustaf

Så hur gick det för Carl Philip?

Under loppet fick prinsen kämpa. När han får frågan av SVT hur det känns svarar han:

– Det här är absolut något i hästvägar, säger han i sändning.

I dag fick prinsen se sig slagen av sin pappa. Carl Philip passerade mållinjen, som nummer 5726, strax innan klockan 17 på söndagseftermiddagen. Och han stannade på tiden 8.46.12, vilket är drygt 30 minuter sämre än kungens rekord.

Men till Carl Philips försvar ska man inte glömma att väderförhållandena med snö och vind var minst sagt svåra under dagen. Det gör hans insats än mer imponerande!

– Det är fantastiskt bra av alla som åker. Det är motigt. Jag har sagt det innan. Eloge till de som kommer bakom för de har ännu sämre spår, säger Carl Philip till SVT.

Vilken skidprins vi har! Dela artikeln för att hylla Carl Philip och alla andra tusentals åkare som genomförde Vasaloppet!