Carl Philip och Sofia hedrar döde vännen – kommer på unika konserten

På torsdag äger en stor minneskonsert rum på Friends Arena i Stockholm.

Detta för att hedra minnet av Tim ”Avicii” Bergling som avled förra året.

Den 20 april 2018 kom nyheten som chockade fans över hela världen – Tim Bergling, känd som Avicii, hade gått bort under en resa i Oman, bara 28 år gammal.

Avicii skapade många berömda melodier och ansågs av många som ett musikaliskt geni och hans låtar lever kvar med oss.

Den stora hyllningskonserten till Avicii som hålls på Friends Arena sålde slut direkt. Ett stort antal världsstjärnor kommer att uppträda för att hedra minnet av den svenska låtskrivaren och DJ:en, som även var vän till prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

“Vi är tacksamma för att vi fick lära känna honom”, sa prinsparet i ett gemensamt uttalande efter att den sorgliga nyheten hade nått omvärlden, enligt Svensk Damtidning.

Prinsessan Sofia och Carl Philip. Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu avslöjar tidningen att prinsparet kommer vara hedersgäster under torsdagens minneskonsert.

Avicii DJ:ade under deras bröllop och prinsparet vill förstås vara på plats för att hedra sin saknade vän, skriver tidningen.

”Han gjorde vårt bröllop oförglömligt med sin fantastiska musik”, har prinsparet sagt, enligt Svensk Damtidning.

Minneskonserten har fått namnet “Avicii Tribute Concert For Mental Health Awareness” och prinsparet kommer att få lyssna till en rad olika DJ:s som alla varit nära vänner till Tim. Bland annat David Guetta, Kygo och Dimitri Vegas.

Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal. Foto: TT

Under livekonserten kommer sångarna som medverkat på Aviciis största låtar – artister som Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza, med fler – att framföra Avicii´s originallåtar tillsammans med ett 30-mannaband, enligt Friends Arena.

Konserten är som tidigare nämnt en hyllning till Tim och alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.

Vi hoppas att prinsparet får en fin kväll under Aviciis hyllningskonsert – och vila i frid Tim. På torsdag är det din show.