Carl Philips nya glädjebesked – efter tystnaden

.

Efter långa uppehållet. 

Här är prins Carl Philips nya glädjebesked. 

Nu återupptar tvåbarnspappan karriären. 

Det sitter i generna. Prins Carl Philips arv sträcker sig åtminstone tillbaka till prins Bertil, som på sin tid kallades för ”motorprinsen” tack vare sitt stora intresse för bilar. Det är knappast någon hemlighet att prins Carl Philip stod sin gammelfarbror prins Bertil väldigt nära. Bertil var dessutom Carl Philips gudfar, och för några år sen höll prinsen ett känslosamt tal till hans ära.

– För mig betydde prins Bertil enormt mycket, inte bara för att han var min gudfar, utan även för vad han uträttade för Sverige och för vad han gjorde för min pappa. Jag har många goda minnen av prins Bertil. Han var en varm glad och respektfull person och jag tänker ofta på honom, sa Carl Philip i talet enligt Svensk damtidning.

Carl Philip som dessutom fick Bertil som ett av sina mellannamn.

Prins Bertil på motorcykel i London 1943. Foto: Wikimedia commons

Prins Carl Philips egen motorkarriär har legat på is sedan han i februari förklarade att han i stället ville fokusera mer på familjen.

Och sedan dess har det varit tyst om prinsens motorkarriär.

Men nu kommer alltså nya besked, rapporterar SVT Sport.

I sommar kommer han nämligen att göra ett gästspel på racingbanan igen. Då väntas Carl Philip köra i Porsche Carrera Cup på Gelleråsen.

Detta är något prinsen är välbekant med då han körde i Porsche Carrera Cup under fyra säsonger mellan åren 2008–2011. I slutet av förra veckan ska han ha varit på plats och testkört banan, uppger TT.

I vintras öppnade dock prinsen för att göra ett enskilt lopp under året, och nu ser det alltså ut att bli så.

View this post on Instagram

Spenderat några härliga dagar på @rallysweden

A post shared by Prinsparet (@prinsparet) on

Gilla och dela gärna för att önska rallyprinsen lycka till!