Carl Philips och Madeleines vackra välkomnande till nya lill-prinsen.

Igår kväll, strax innan klockan 22 kom nyheten att kronprinsessan Victoria hade fött en 3655 gram tung och 52 cm lång liten prins på Karolinska sjukhuset i Solna. Strax därefter, klockan 22.30 mötte prins Daniel pressen och informerade också att allting gått bra och att både mamma Victoria och den nyfödda lilla prinsen mådde bra. – Man blir imponerade, ni kvinnor är en urkraft, sa prins Daniel till de samlade journalisterna. Och nu börjar hälsningarna att strömma in från resten av kungafamiljen. En av de första att kommentera födseln var prins Carl Philip, som nu blir morbror igen.

Förlossningen på Karolinska sjukhuset i Solna tog enligt prins Daniel ett par timmar och allt gick bra berättade han på pressträffen efteråt.

– Alla är givetvis jätteglada. Vi är otroligt glada och tackasamma att det har gått så bra, sa prins Daniel.

Senare på kvällen dök även prins Carl Philip upp utanför sjukhuset där han hade hälsade på hos kronprinsparet. Prinsen, som tillsammans med prinsessan Sofia väntar barn i april, gav då följande kommentar till Aftonbladet.

– Så klart det känns underbart, sa Carl Philip.

Senare under natten kom även en hälsning från moster, prinsessan Madeleine, via Facebook.

”Grattis till min syster Victoria och Daniel för födelsen av deras son! Han föddes i dag klockan 20.28 här i Stockholm!”

En som däremot fick vänta lite på nyheten var storasyster Estelle som låg och sov i samband med födseln. På presskonferensen avslöjade prins Daniel att de kommer att informera lill-sessan i samband med frukosten nu på morgonen.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.