Chockbeskedet: Efter alla år som gifta – skilsmässa i svenska kungafamiljen

Under onsdagen stod det klart. Efter flera år som gifta skakar en skilsmässa upp i svenska kungafamiljen.

– Det är inget som hovet kommenterar, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare sagt om händelsen till Hänt.

Beskedet om skilsmässa skakar svenska kungafamiljen. Ett besked som säkerligen kan skaka om vilken familj som helst, men när det är självaste kungafamiljen, blir det en helt annan uppståndelse.

Redan i fjol berättade Drottning Silvias brorson, Patrick Sommerlath att han skulle skilja sig från sin skådespelarfru Camilla Lundén.

Paret som träffades på 90-talet när Patrick var ute i svängarna som DJ föll handlöst för varandra. Tillsammans har de sonen Leopold, men förhållandet höll inte och de separerade 2003.

Skilsmässa i svenska kungafamiljen chockar.
Foto: Jessica Gow / TT

Kärlekssagan har fått ett officiellt avslut

Det är efter denna tuffa separation som Patrick träffade Maline. Tillsammans med henne fick han tvillingarna Chloé och Anaïs som idag är tio år.

Men nu har Patrick och Malines kärlekshistoria officiellt tagit slut.

Redan i fjol kom beskedet att paret skulle skilja sig och det var under onsdagen som skilsmässan slutligen gick igenom.

– Det är inget som hovet kommenterar, hälsade hovets informationschef Margareta Thorgrentill pressen då makarnas skilsmässoansökan hade lämnats in i fjol, enligt Hänt.

STOCKHOLM 20180608 Kund Carl Gustaf och drottning Silvia i Drottningholms Slottkapell. Idag döps prinsessan Madeleine och Christopher O'Neills dotter prinsessan Adrienne i Drottningholms slottskyrka. Foto: Pontus Lundahl / TT
Beskedet har säkerligen skakat om vår underbara kung och drottning. Foto: Pontus Lundahl / TT

Parets beslut om gemensamma barnen

Paret har valt att ha gemensam vårdnad om de båda barnen och Maline bor kvar i den stora våningen på Slottsbacken strax intill Stockholms slott, medan Patrick är skriven på Östermalm i Stockholm, skriver Hänt.

Patrick har genom åren haft en nära relation med flera av medlemmarna ur svenska kungafamiljen. Han växte upp tillsammans med alla kungabarnen: Prinsessan Madeline, Kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip.

Man kan bara tänka sig hur detta besked chockerade vår underbara kung och drottning. Vi hoppas att det löst sig till det bästa!