Därför lämnar prins Joachim Danmark

Bon voyage!

Prins Joachim flyttar med hela familjen till Paris.

Det meddelar danska kungahuset i ett pressmeddelande.

Prins Joachim flyttar med familjen till Frankrike då han har blivit antagen till en fransk militärutbildning. Det meddelar det danska hovet. Prins Joachim drar sig nu söderut tillsammans med prinsessan Marie och parets två barn, prins Henry och prinsessan Athena, till Paris. Och det sker redan i sommar.

Från september i år fram till sommaren 2020 deltar prinsens i Frankrikes högsta militära ledarutbildning på École Militaire.

Foto: Wikimedia Commons / Frankie Fouganthin

Och det kommer att bli en intensiv tid för prinsen. Utbildningen pågår sex dagar i veckan och består av två delar, en som äger rum vid Centre des Hautes Études Militärer (CHEM) och en vid Institut des Hautes Études de la Defense Nationale (IHEDN). 

Foto: Claudio Bresciani/TT

Så påverkar beskedet det kungahuset

Det må vara en stor förändring för kungafamiljen, men enligt danska hovet kommer det inte påverka deras arbetsuppgifter.

– Även om prins Joachim och prinsessan Marie flyttar till Frankrike kommer det inte leda till några förändringen i förbindelserna med deras samarbetspartners och sponsorer, skriver hovet i ett pressmeddelande.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet!