FOTO: TT Nyhetsbyrån

Därför saknas Madeleine på kungens stora dag – här är anledningen

I dag på självaste Valborgsmässoafton fyller vår kung Carl XVI Gustaf 73 år. 

Detta firas givetvis med pompa och ståt på Yttre Borggården på Stockholms slott. På plats finns stora delar av kungafamiljen inklusive kronprinsessan Victoria, prins Daniel med barnen Estelle och Oscar, prins Carl Philip och prinsessan Sofia med barnen Alexander och Gabriel. 

Men prinsessan Madeleine saknas på pappa kungens stora dag. 

Det blir, i sedvanlig ordning, ett storartat firande när kung Carl Gustaf fyller år. I samband med hans 73-årsdag på Valborgsmässoafton kommer festligheterna hållas vid Stockholms slott.

STOCKHOLM 20190430 Foto: Fredrik Sandberg / TT

Här ser vi Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia, prinsessan Sofia och prins Daniel vid födelsedagsfirandet av kung Carl Gustaf.

Därför saknas prinsessan Madeleine

Som ni ser på bilden saknas prinsessan Madeleine och hennes barn i firandet.

– Det stämmer. Prinsessan Madeleine kommer inte att komma hem till kungens födelsedag och den första anledningen är att hon bor i Florida. Det är inte försvarbart från ett hållbarhetsperspektiv att flyga fram och tillbaka bara för att vara med vid firandet, säger Hovets informationschef till Svensk Damtidning.

Men det dröjer inte så lång tid innan prinsessan med familj kommer att besöka Sverige.

– Den andra anledningen är ju att prinsessan ändå kommer att komma hem i slutet av maj, inför lanseringen av sin barnbok den 4 juni, men också för att ha andra officiella uppdrag. Och då kommer hon och familjen också att stanna i Sverige en längre period.

FOTO: TT Nyhetsbyrån

Så tråkigt att prinsessan Madeleine inte kan närvara på den stora dagen. Men vi hoppas att kungen får en underbar födelsedag. 

Dela för att gratulera kung Carl Gustaf på 73-årsdagen!