Detaljen i bilden visar upp nya Kungahuset – efter stora förändringen: ”Så rätt för alla parter”

Även om svenska folket fick reda på den stora förändringen i svenska Kungahuset hade redan diskussionerna pågått under flera år.

Nu visar det svenska kungahuset för första gången en tydlig ställning till nya förändringen.

Det kommer läggas mer fokus på kronprinsessan Victoria och hennes familj, efter att kungen nu beslutet att hennes syskon Carl-Philip och Madeleine kommer att få mindre uppgifter att utföra.

Som representant som framtida statschef kommer kungen och drottningen tillsammans med dotter Victoria vara de fortsatta främsta representanterna för Sverige och kungahuset.

Foto: TT

Självklart gäller detsamma Victorias make Prins Daniel och barnen Prinsessan Estelle och Prins Oscar.

Nu visar kungahuset upp den nya förändringen på Instagram, som tydligt visar den nya förvandlingen inom det svenska kungahuset.

I ett nytt inlägg har Kungahuset lagt upp ett foto på Kungen, kronprinsessan Victoria och Estelle. De de främsta representanterna och också närmast i tronföljden.

Till inlägget skriver Kungahuset om nya beslutet.

”Dagens beslut innebär i korthet att Prins Alexander, Prins Gabriel, Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne inte längre ska tillhöra Det Kungl. Huset och inte längre ha ställning som Kungliga Högheter. De tillhör dock fortsatt Den Kungl. Familjen och behåller sina titlar som prins/prinsessa respektive hertig/hertiginna”.

Hyllas av följarna efter kungens stora beslut: ”Förnuftigt”

På bilden strålar de tillsammans och ler mot kameran. Och den nya förändringen hyllas av läsarna.

”Ni är så fantastiskt underbara och fina”

”Förnuftigt”

”Så rätt, för alla parter!”‚ är några av kommentarerna.

View this post on Instagram

Tidigare i dag fattade H.M. Konungen beslut om att begränsa den krets av personer som ska ingå i Det Kungl. Huset. Syftet med Kungens beslut är att tydliggöra vilka personer som kan förväntas ha offentliga åtaganden på Kungens uppdrag. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Dagens beslut innebär i korthet att Prins Alexander, Prins Gabriel, Prinsessan Leonore, Prins Nicolas och Prinsessan Adrienne inte längre ska tillhöra Det Kungl. Huset och inte längre ha ställning som Kungliga Högheter. De tillhör dock fortsatt Den Kungl. Familjen och behåller sina titlar som prins/prinsessa respektive hertig/hertiginna. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Besök kungahuset.se för ytterligare information. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ?: Sandra Birgersdotter Ek/Kungl. Hovstaterna (bild 1)

A post shared by Kungahuset (@kungahuset) on

Vad tycker ni? Är det bra att Kungen gjort ett sådant ställningstagande? Lämna en kommentar på vår Facebooksida.