Detta får prins Oscar i doppresent av sitt hertigdöme.

Den 27:e maj kommer Sveriges nya lilla prins, Oscar, att döpas i Slottskyrkan i Stockholm. Men redan nu står det klart vad han kommer att få i doppresent av sitt eget hertigdöme, Skåne. Och det är verkligen en genomtänkt present som många fler barn än bara Oscar kommer att ha glädje av.

När Oscars syster, prinssessan Estelle, döptes 2012 fick hon en 700 meter lång sagostig i present av sitt hertigdöme, Östergötland. Och det verkar onekligen som att Skåne har inspirerats av den här presenten.

Kristianstadsbladet rapporterar nämligen att regionen planerar ge en naturlekplats i nationalparken Söderåsen till prins Oscar i doppresent. Tidningen spekulerar också i att naturlekplatsen kan komma att döpas till ”Prins Oscars lekplats”.

”I samband med dopet förväntas vi överlämna en present från Skåne och det vill jag att vi gör något riktigt bra av. Min tanke är att skapa något beständigt som främjar god hälsa bland barn och ungdomar, vilket jag vet att även Kronprinsessparet tycker är viktigt”, skriver landshövdingen Margareta Pålsson till 33 kommuner i Skåne samt till Region Skåne och Sydsvenska Handelskammaren enligt Kristianstadsbladet.

Då naturlekplatsen inte hinner stå klar till dopet, föreslås i stället att en tavla överräckas, där det framgår vad som ska byggas samt med en lista över alla som står bakom byggandet.

Och man får väl hålla med om att det är en alldeles utmärkt present. Detta är ju något som alla barn kan ha glädje av och förhoppningsvis kommer prins Oscar ha möjlighet att titta förbi även han.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.