Dianas fotograf höll bilderna hemliga i 20 år – visas nu för första gången

Under loppet av 12 år reste fotografen Julia McCarthy-Fox tusentals mil – världen runt – för att ta foton av prinsessan Diana, William, Harry och Charles.

Julia har hållit de intima bilderna hemliga frams tills nu. 

Hon bestämde sig för att visa upp dem som ett passande sätt att hedra Diana, på 20-årsdagen av hennes bortgång.

Under åren kom Julia nära prinsessan, som av många var väldigt beundrad. 

”Det blev väldigt tidigt uppenbart att Diana hade en sorts magisk aura runt sjg. Hon verkade utstråla glädje, vad hon än kastade sig in i”, berättar säger Julia och fortsätter: 

”Hon hade ett speciellt öga, hon kunde blicka in i en folkmassa och se om någon var blyg eller nervös, då såg hon till att hälsa på personen delade några ord med dem”. 

Bilderna hon nu visar upp är tagna mellan 1983-1995, även om hon följde kungafamiljen i 30 år.

Hennes favoritfoto är Diana i en röd v-ringad tröja, tagna under ett besök hos det brittiska Röda Korset, 1987.

”Jag talade med henne många gånger, men jag kommer inte alltid ihåg vad vi pratade om. Men jag kan fortfarande minnas hur spännande det var att vara så nära henne. Publiken vibrerade och viskade efter att hon hade gått, alla var berusade av hennes glöd”. 

 

© Diana, Princess of Wales 1961-1997

Julia var aldrig anställd av det brittiska hovet, hon var bara en hängiven fotograf i folkmassan som lyckats komma närmare prinsessan Diana än andra människor.

”Jag har ingen aning om vad hennes hemlighet var, men jag vet att möta henne var något som folk aldrig glömde. Under några speciella ögonblick gjorde hon så att vanliga människor kände sig extra sedda, och det var en märklig skicklighet”, förklarar Julia. 

Naturligtvis var Julia förkrossad efter beskedet om Dianas död. Det var en sorg hon delade med världen i stort.

© Diana, Princess of Wales 1961-1997

”När vagnen som tog prinsessan på hennes sista resa passerade på väg tillbaka ner för The Mall, kastades enstaka blommor längs dess väg. Och när den försvann ur sikte, med rosor på taket och nejlikor strödda på vägen bakom, var Diana borta för sista gången. Vilken sorglig saga allt hade förvandlats till”. 

I videon nedan kan du se de fantastiska och sällsynta bilderna som nyss släppts på prinsessan Diana. 

Dela gärna vidare dessa vackra och nya bilder så att fler kan få chansen att upptäcka prinsessan Dianas storhet – vi glömmer dig aldrig! 

 
 

Läs mer om...