Drottning Silvia köper årets första Majblomma – här är hennes viktiga budskap till alla svenskar

Vår drottning Silvia är unik och fantastisk. Hon har alltid brunnit för arbete med barn och ungdomar som varje dag inspirerar andra människor.

Nu har hon dessutom tagit sig an den klassiska traditionen och köpt 16 Majblommor och dessutom lärt sig att använda en mycket populär betalningsapp, swish för första gången.

För vår Drottning finns inga gränser för engagemanget för barn och ungdomar. Genom åren har hon ständigt arbetat för deras rätt till ett bra liv med ständigt stöd och hjälp till att uppnå deras största drömmar.

Drottning Silvia passar även på att slå ihop en stor tradition och arbetet med barn och ungdomar.

När det var dags att köpa årets Majblommor blev det inte bara en utan 16 Majblommor som fick följa med Drottning Silvia tillbaka till Drottningholm.

Drottning Silvia köper årets första majblommor av Henrik Deresiewicz 12 år och Solveig Larsson Underman 11 år.
Foto: Sören Andersson / TT

Drottning Silvias ord: ”Göra så att fler barn får det bra”

I vanlig ordning är det barn som gästar drottningen för att prata om det viktiga budskapet bakom Majblomman.

– Att sälja Majblommor, kommer att göra så att fler barn får det bra, säger Drottning Silvia till Femteklassarna Solveig Udeman Larsson, och Henrik Daresiewicz, som fick äran att träffa henne för att sälja Majblommor, enligt Svensk damtidning.

Drottning Silvia fick lära sig använda swish

”Pengarna som samlas in går till ekonomiskt stöd till barn som lever i familjer med utsatt ekonomi”, skriver organisationen Majblomman på deras hemsida.

Förutom att köpa årets Majblomma fick även drottning Silvia lära sig att använda betalningsappen Swish, något som hon var otroligt intresserad av, skriver Svensk damtidning.

Vår drottning är så underbar! Nu hyllar vi vår fantastiska drottning genom att trycka på gilla-knappen!