Drottning Silvias comeback – nya beskedet efter veckor av tystnad

Det har varit tyst runt drottning Silvia i flera veckor.
Men nu är hon tillbaka – efter att ha fått lite välbehövlig vila.

Drottning Silvia har inte synts till i offentliga sammanhang sedan i slutet på december. Då hade drottningen och kungen ett uppdrag i form av Svenska akademiens årliga högtidssammankomst på Börshuset i Gamla stan.

STOCKHOLM 20191220 Drottning Silvia och kung Carl Gustaf anländer till Svenska akademiens årliga högtidssammankomst Börshuset i Gamla stan. Foto: Pontus Lundahl / TT

Därefter har förstås drottningens födelsedag den 23:e december uppmärksammats! Och kungaparet skickade dessutom ut en hälsning till svenska folket i form av ett nytt porträtt.

Men sedan dess har det alltså varit tyst från drottningen. Tills nu. På måndagen hade Silvia årets första uppdrag i kronans tjänst.

Nu är hon tillbaka, rapporterar Svensk damtidning.

Drottningens besked – tillbaka igen på Kungliga slottet

På måndagen var drottningen tillbaka på kungliga slottet i kronans tjänst –för att ta emot stipendiater ur Silvias Jubileumsfond.

”I dag delade Drottningen ut stipendier ur ”Stiftelsen Drottning Silvias jubileumsfond” till forskning om barn och funktionshinder. Fonden bildades i samband med Drottningens 50-årsdag och delar årligen ut anslag som kan sökas av forskarstuderande vid universitet och högskolor i landet” skriver hovet på sociala medier där de också publicerat bilder på drottningen tillsammans med pristagarna.

Det var i drottning Sibyllas våning på slottet som en leende drottning Silvia tog emot stipendierna, som i år gick till forskning i ämnet fysiska och psykiska funktionshinder hos barn.

Här ställer Silvia glatt upp på bild tillsammans med stipendiaterna.

Drottningen poserade glatt framför kamerorna för första gången på en månad i denna elegant blåa kreation! Doktoranderna som fick ta emot stipendier ur Silvias hand kommer från universitet i hela Sverige, rapporterar TT.

STOCKHOLM 20200116 Drottning Silvia delar ut stipendier från Silvias Jubileumsfond för forskning om barn och funktionshinder på Stockholms Slott. Doktoranderna som mottog stipendier kommer från universitet i hela Sverige. Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Dela gärna vidare för att visa ditt stöd till drottning Silvias Jubileumsfond!

TV: Kronprinsessan Victoria genom tiderna