Efter Gina Dirawis syrliga hån mot prinsessan Madeleine – nu slår Hovet tillbaka

Programledaren Gina Dirawi pikade prinsessan Madeleine och Chris O’Neill i direktsändningen av Idol – inför miljontals tv-tittare.

Nu reagerar Hovet och kontrar efter TV4-profilens utspel i programmet.

– Att folk kommenterar saker, det är inget vi kan göra något åt, men väldigt mycket kan jag säga, som känner kungafamiljen, att det är mycket som inte stämmer. Och det är ständigt ett dilemma, säger Hovets informationschef Margaretha Thorgren till Expressen.

Det var i den andra fredagsfinalen av ”Idol 2017” som Gina Dirawi skämtade om prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Gina är ny programledare i TV4-showen tillsammans med Pär Lernström, och har uppmärksammats för sina hårda skämt i direktsändningarna.

Foto: Henrik Montgomery/TT

I direktsändningen, som lockar en miljonpublik på fredagarna i TV4, skickade Dirawi en pik till prinsessan Madeleine – och sade något som kunde tolkas som att hon gjort ett dåligt val som gift sig med Chris.

– Jag tänker att alla gör väl dåliga val. Kolla på Madde och Chris, det går inte alltid som man tänkt sig, sa Dirawi i direktsändningen.

Efteråt var det många som var upprörda i sociala medier. Tidningen Expressen har pratat med Hovets informationschef som inte vill kommentera Dirawis kommentar. Men hon säger:

– Det är alltid naturligtvis tråkigt. Här spelar media en viss roll, och de flesta  gånger är det antydning som inte stämmer, säger Hovets informationschef Margaretha Thorgren.

– Att folk kommenterar saker, det är inget vi kan göra något åt, men väldigt mycket kan jag säga, som känner kungafamiljen, att det är mycket som inte stämmer. Och det är ständigt ett dilemma.

Madeleine och Chris väntar sitt tredje barn som väntas till mars. Elaka rykten har florerat i media och prinsessan har i tidigare intervjuer berättat om hur hon tycker Chris får oförtjänt med ris.

– Ibland tycker jag att Chris får oförtjänt mycket kritik. Jag känner att som par har vi det så himla bra.

Foto: Jessica Gow/TT

Så här såg det ut när Madeleine och Chris talade ut i en stor och öppenhjärtig intervju i SVT:s Skavlan för något år sen:

Dela vidare om du också är stolt över vår kungafamilj!