Efter kritiken om sitt förflutna – nu berättar Sofia om oron för sönerna: ”Kommer att kämpa…”

Prinsessan Sofia är en självklar person att stå vid prins Carl-Philips sida. Tillsammans har de sönerna Alexander och Gabriel, men prinsessans liv inna hon blev prinsessa kritiseras fortfarande än idag.

Nu berättar prinsessan om hur hennes arbete mot näthat idag, kommer ifrån den tuffa tiden när hon själv blev utsatt för det.

– Det var väldigt frustrerande och gjorde att jag kände att det här är någonting som vi måste ta itu med, säger Sofia i SVT:s Morgonstudio, enligt Svensk dam.

Prinsessan Sofia fångade inte bara prins Carl-Philips hjärta. Hon fångade också Sveriges när de gifte sig 13 juni 2015.

Tillsammans har de sönerna prins Alexander och prins Gabriel.

Men prinsessans start i förhållandet med prins Carl-Philip var inte alltid lätt.

I en ny intervju när hon tillsammans med maken Carl-Philip gästade SVT:s Morgonstudio berättade hon om deras arbete mot näthat.

Prinsparet arbetar aktivt mot näthat, något som prinsessan Sofia själv upplevt. Foto: TT

Ett arbete som kommer ifrån att själv blivit utsatt för det.

– Hela det här arbetet kom genom egenupplevd utsatthet på nätet som kom i samband med att vi blev tillsammans, som var väldigt frustrerande och gjorde att jag kände att det här är någonting som vi måste ta itu med, säger prinsessan Sofia i intervjun och fortsätter:

– Om jag, som relativt vuxen kände mig väldigt påverkad av det här, hur känner inte barn och unga att det är i en sfär i skolan där man kan bli väldigt utsatt och ensam i en sådan här situation? Så det var grunden till att vi började arbeta med detta.

Prinsessan Sofia om oron inför sönernas framtid

Prinsessan Sofia berättar att hon har haft ett stort stöd av sin familj genom det tuffa, någonting som hon är väldigt tacksam för.

– Jag har alltid haft ett väldigt starkt stöd i min familj. Jag har en god relation och en väldigt fin stöttande familj runt omkring mig. De har alltid varit mitt trygga stöd, säger Sofia.

Men det finns också en oro.

– En av de främsta sakerna som mina föräldrar gjorde för mig var att släppa mig och låta mig utforska livet på mitt sätt. Det är någonting som jag i vuxen ålder är väldigt tacksam för och tänker mycket på att det är det jag vill ge våra barn också. Nu är våra barn så små, och undrar hur man ska låta barnen gå igenom misstagen. Men jag vet av egen erfarenhet att det är det absolut viktigaste man kan göra, så jag kommer att kämpa med att ge den friheten till våra barn också.

Det kommer säkert bli jättebra! Sönerna kommer klara sig utmärkt med så fina föräldrar som er!

Här kan du få ta del av hur fina prins Carl-Philip har sett ut genom åren: