Efter tittarnas ilska: Nu avslöjar SVT varför de sänder prins Gabriels dop

Tittarna rasade mot SVT när prins Nicolas dop först inte skulle sändas.

Nu avslöjar tv-kanalen anledningen till varför prins Gabriels dop ska visas.

SVT kommer att direktsända prinsdopet, som går av stapeln i Drottningholms slottskyrka fredag 1 december klockan 12.00. Detta enligt ett pressmeddelande från Hovet på måndagseftermiddagen.

Och det visar sig att beslutet grundar sig i tittarnas ilska vid ett tidigare dop.

Ändrade sig vid tidigare prinsdop

Under 2015 ändrade sig SVT i samband med ett kungligt dop. Då handlade det om prins Nicolas och SVT ville först inte sända dopet med motiveringen att det skulle bli för mycket kungligt i rutan.

Men efter påtryckningar från tittarna ändrade sig public service-kanalen.
– Många tittare har hört av sig och sagt att de absolut vill se ceremonin, och något som gjort intryck där är att många sagt att de inte har någon snabb bredbandsuppkoppling och därför inte kan se den på nätet. Så vi har valt att tillgängliggöra den här händelsen för hela svenska folket, sa Clara Mannheimer, programbeställare av kultur och evenemang på SVT då till Aftonbladet.

SVT sänder prins Gabriels dop

I veckan stod det klart att SVT sänder prins Gabriels dop. Här är hela familjen samlad vid ett fototillfälle tidigare i år när lillprinsen fått komma hem från BB och hälsa på storebror Alexander.

kungahuset.se

Det visar sig att SVT nu tagit hänsyn till tittarnas starka reaktioner i samband med prins Nicolas dop.

– När prinsessan Madeleines son Nicholas skulle döpas var det många som hörde av sig till SVT och önskade att vi skulle sända detta. Vi lyssnade då på publikens önskemål. Därav sänder vi även detta kungliga dop, SVT:s presschef Camilla Hagert till Hänt.

Dela gärna vidare om du också tycker det är bra att SVT sänder prinsdopet!